Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
KREĆE PROLJETNI SEMESTAR CENTRA ZA STUDIJ DEMOKRACIJE I LJUDSKIH PRAVA PDF Ispis
Četvrtak, 28 Veljača 2019 12:28

 

U sjedištu Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA RH), u Zagrebu, u Ulici P. Hatza 16, kreće proljetni semestar Centra za studij demokracije i ljudskih prava, u subotu, 2. ožujka 2019, s početkom u 17 sati.

 

Više...
 
OPĆA SKUPŠTINA SVJETSKE VETERANSKE ORGANIZACIJE (Pariz, 16-18. veljače 2019. godine) PDF Ispis
Četvrtak, 21 Veljača 2019 14:39

U Parizu je od 16. do 18. veljače 2019. godine održana 29. opća skupština Svjetske veteranske organizacije, na kojoj je prof. dr. sc. Ivo Goldstein predstavljao Savez antifašističkih boraca i antifašista RH.

Prvog i trećeg dana Skupštine bile su organizirane plenarne sjednice na kojima se raspravljalo o općim pitanjima veterana, njihovoj pravnoj i zdravstvenoj zaštiti, o očuvanju mira, donesene su rezolucije, dopunjavali su se osnivački akti organizacije, te su organizirani i djelomični izbori.

Više...
 
JAVNA TRIBINA FOČANSKI PROPISI - TEMELJI PRAVNE DRŽAVE PDF Ispis
Ponedjeljak, 18 Veljača 2019 21:54

U četvrtak 14. veljače 2019. godine održana je u prostorijama SABA RH Javna tribina na temu povodom 77.obljetnice donošenja čuvenih Fočanskih propisa.

Fočanski propisi nastali su u vrijeme boravka Vrhovnog štaba NOVJ i POJ u Foči od 20. siječnja do 10.svibnja 1942. Povlačenje partizanskih snaga iz Zapadne Srbije, poslije pada Užičke republike u Prvoj neprijateljskoj ofenzivi, Vrhovni štab je donio odluku o formiranju Prve proleterske NOU brigade u mjestu Rudo 21. prosinca 1941.godine. Kako se nastavilo opkoljavanje partizanskih snaga od strane jakih okupatorskih i kvislinških snaga, borci Prve proleterske brigade izveli su u siječnju čuveni legendarni Igmanski marš , štiteći glavninu oko Vrhovnog štaba NOV i POJ.

Uvodničari na Tribini bili su: prof. dr. Ivo Josipović, prof. dr. Ivo Goldstein i prof. dr. Goran Hutinec.

Više...
 
IZJAVA PREDSJEDNIKA EUROPSKOG PARLAMENTA IZRAVNI JE NAPAD NA ANTIFAŠIZAM PDF Ispis
Petak, 15 Veljača 2019 22:14

Članice Koordinacije zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Dalmacije s ogorčenjem odbacuju i najoštrije osuđuju izjavu predsjednika Europskog parlamenta Antonia Taiania o talijanskoj Istri i talijanskoj Dalmaciji.

Više...
 
OBRANITI SVOJ IDENTITET I SVOJE DOSTOJANSTVO PDF Ispis
Četvrtak, 14 Veljača 2019 20:50

Savez antifašista Istarske županije s ogorčenjem i indignacijom odbacuje i najoštrije osuđuje izjavu predsjednika Europskog parlamenta Antonia Taiania.

Svakom razumnom je jasno, da je gospodin Taiani to izgovorio s ciljem da se dopadne dijelu talijanske javnosti, a na tragu je permanentnog stajališta revanšističko neofašističke revizionističke politike dijela strukture talijanskog društva, koja politika se ponavlja iz godine u godinu već punih 78 proteklih godina i uvijek se nađe neki "Taiani" sa istom pričom.

Više...
 
DANI ANTIFAŠIZMA U OPATIJI PDF Ispis
Utorak, 12 Veljača 2019 18:30

Više...
 
JUBILEJ OSJEČKE UDARNE BRIGADE PDF Ispis
Utorak, 12 Veljača 2019 18:20

Ruski bataljon Osjecke NOUBUkrajinac Igor Moroz, sin pokojnog veterana ruske čete Osječke brigade Anatolija Moroza, poslao nam je na ruskom i ukrajinskom jeziku opsežan tekst koji je napisao za tamošnje Wikipedie, sugerirajući nam da pratitelje naše web stranice podsjetimo na 75. obljetnicu formiranja te ratne jedinice NOV Hrvatske.

Više...
 
JESU LI ISTRU I DALMACIJU HRVATSKOJ VRATILI TITOVI PARTIZANI? PDF Ispis
Utorak, 12 Veljača 2019 18:15

Savez antifašističkih boraca i antifašista RH uputio je sredstvima javnog priopćavanja tekst u povodu izjave predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajania da su Istra i Dalmacija talijanski. Tekst donosimo u cjelosti.

Više...
 
NEGIRANJE ZLOČINA JESTE ZLOČIN PDF Ispis
Utorak, 12 Veljača 2019 18:10

Savez antifašističkih boraca i antifašista RH uputio je sredstvima javnog priopćenja tekst kojim se upozorava na korjene negiranja antifašističke borbe naroda Hrvatske i posljedično tome na bujanje mržnje prema drugima i drugačijima, te na kontinuiranu rekonstrukciju povijesti. Tekst priopćenja donosimo u cjelosti.

Više...
 
TRIBINE PDF Ispis
Nedjelja, 10 Veljača 2019 22:10

Fočanski propisi – temelj pravne države

Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i Grada Zagreba organizira u četvrtak, 14. veljače 2019, s početkom u 11 sati,

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 91