Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
SJEĆANJE NA 74. OBLJETNICU POGINULIH BORACA NOR-a I MASOVNOG FAŠISTIČKOG TERORA NAD CIVILIMA NA PODRUČJU IMOTSKOG I MAKARSKOG KOTARA PDF Ispis
Četvrtak, 13 Srpanj 2017 12:10

Dana 22. srpnja (subota) 2017. godine delegacija Zajednice ABA Splitsko-dalmatinske županije na Spomen mjestima i kosturnici će položit, s pijetetom ,cvijeće u Lovreću.

Više...
 
Traju ustupci klerofašističkoj desnici OSUDA PREIMENOVANJA TITOVA TRGA PDF Ispis
Četvrtak, 13 Srpanj 2017 12:03

Povodom skandaloznih događaja oko konstituiranja zagrebačke Gradske skupštine, sračunatih i za mijenjanje imena Trga maršala Tita, kao ustupak klerofašističkoj desnici, Zajednica antifašističkih boraca i antifašista Dubrovačko-Neretvanske županije uputila je vijećnicima Skupštine Grada Zagreba i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću na znanje Priopćenje za javnost, a na iste adrese iz Udruge antifašista Dubrovnik je upućeno Protestno pismo.

Više...
 
Kriteriji!? ZAŠTO DUBROVNIK NEMA ULICU VLADA JANIĆA CAPA? PDF Ispis
Četvrtak, 13 Srpanj 2017 12:01

.      U  pitanju kriteriji koji se primjenjuju od početka prošlih devedesetih, po kojima imena ulica u slobodarskom Dubrovniku nose i suradnici okupatora iz Drugog svjetskog rata

Više...
 
Priopćenje s Konferencije za novinare, što je održana 7. srpnja 2017. PDF Ispis
Utorak, 11 Srpanj 2017 11:28

Hrvatski sabor je 2005. godine, u povodu 60. obljetnice pobjede nad fašizmom, u svojoj Deklaraciji potvrdio antifašističku demokratsku utemeljenost i opredjeljenost Republike Hrvatske i hrvatskoga društva, te duboku privrženost vrijednostima suvremene demokracije.

Više...
 
DOK PREDSJEDNICA MAMIĆ REPUBLIKE NA OGRADI BIJELE KUĆE PRAVI SELFIE PDF Ispis
Utorak, 11 Srpanj 2017 11:21

NIXON PORUČUJE – TITO JE LIDER KOJI SE NAS AMERIKANACA NE BOJI

Naš svijet neobično voli legende o svojoj sjajnoj, velikoj i dalekoj prošlosti, više voli često izmišljene pričice o krunjenjima naših vladara i kraljeva, nego povijesne događaje o kojima postoje utvrđene i opipljive istine. Izgleda, kao da više volimo i ljubimo narodne predaje nego li povijesne činjenice.

Jedna od legendi koja živi u našoj narodnoj predaji je i legenda o kletvi kralja Zvonimira. U toj priči kralj Zvonimir je širio dobro, a kažnjavao zlo. Po tome ga je narod prepoznavao, te stoga i nazvao imenom dobrog kralja Zvonimira. No kada je trebalo poći i zaštititi mjesta gdje je Isus Krist na križ razapet, dobri kralj Zvonimir sazvao je svoje vitezove i plemiće na dogovor. Kako plemići i vitezovi nisu željeli ići u ratove, pobuniše se i ubiše svog dobrog kralja Zvonimira. I tada, na samrti, kralj baca na Hrvate kletvu – Dabogda više nikad ne imali kralja svoje krvi. I tako i bi.

 

Više...
 
GRANIČNI PROBLEMI SA SLOVENIJOM NISU U ONOM ŠTO SE ZNA, NEGO U ONOME ŠTO SE NE ŽELI ZNATI PDF Ispis
Petak, 07 Srpanj 2017 12:51

Granice SFRJ sa susjednim državama nakon završetka Drugog svjetskog rata, su utvrđene i označene stupovima i opasani, najčešće žicom, te čuvane i branjene vojnicima – graničarima JNA, na svojoj strani , izloženi godinama incidentima i pogibelji.

Više...
 
P O Z I V na KOMEMORATIVNI SKUP PDF Ispis
Četvrtak, 06 Srpanj 2017 09:27

u povodu  obilježavanja 76.obljetnice proboja zatočenika iz ustaškog logora KERESTINEC 14.7.1941.godine

Komemorativni skup će se održati u KERESTINCU – kod spomenika ( ispred dvorca ) dana  14.srpnja 2017.godine ( petak) sa početkom  u 10,00 sati

 

Više...
 
Smokvica – obilježen državni praznik Dan antifašističke borbe ZAJEDNO OPĆINA I UDRUGA PDF Ispis
Četvrtak, 06 Srpanj 2017 09:24

U organizaciji Općine Smokvica i Udruge antifašista Smokvica pred spomenikom poginulim antifašističkim borcima i žrtvama fašističkog terora u Smokvici je 22. lipnja obilježen državni praznik Dan antifašističke borbe. Prigodno je govorila Ivanka Stanojević, članica Predsjedništva Udruge antifašista Smokvice. Podsjetivši da je prije sedamdeset šest godina u šumi Brezovica kraj Siska formiran Sisački partizanski odred kao prvi partizanski odred ne samo u Hrvatskoj, ili bivšoj Jugoslaviji već u čitavoj tada okupiranoj Europi, i da je već sutradan Odred je izvršio prvu diverziju na pruzi Zagreb – Beograd, čime je započela oružana borba koja će prerasti u oslobodilački rat naroda protiv nacifašističkih osvajača i domaćih izdajnika, citirala je britanskog premijera W. Churchilla koji je tada u Parlamentu svoje zemlje rekao: „da su komunisti Jugoslavije, odnosno Hrvatske imali tu čast da prvi počnu borbu s okupatorom“.

Više...
 
Neodoljiva želja za revizijom povijesti HDZ SAMO DUŽNOSNIKE MJENJA, ALI ĆUD NIKADA • Slučaj povezivanja Nika Koprivice, gradonačelnika Dubrovnika u doba zloglasne NDH i Dana državnosti Republike Hrvatske gruba je i nepromišljena provokacija i još jedna PDF Ispis
Četvrtak, 06 Srpanj 2017 09:21

Slučaj povezivanja Nika Koprivice, gradonačelnika Dubrovnika u doba zloglasne NDH i Dana državnosti Republike Hrvatske gruba je i nepromišljena provokacija i još jedna mrlja na lijepom licu Grada pred licem Svijeta

Više...
 
"Neželjena baština" najbolji dokumentarni film festivala u Italiji PDF Ispis
Četvrtak, 06 Srpanj 2017 09:19

Dugometražni dokumentarni film ''Neželjena baština'' redateljice i scenaristice Irene Škorić,  dobio je  Nagradu za najbolji dokumentarni film na 15. Ischia film festivalu , koji se je održao od  24.6.-1.7.2017. na talijanskom otoku Ischia  u Tirenskom moru nedaleko Napulja.

Stručnim žirijem je predsjedao legendarni poljski redatelj Krzysztof Zanussi.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 74