Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
Perjasica OSLONAC U NARODU PDF Ispis
Petak, 01 Rujan 2017 07:48

U partizanskom naselju obilježena 76. obljetnica formiranja Trećeg kordunaškog odreda odavanjem počasti palim borcima i nedužnim žrtvama tog kraja ispred obnovljenih spomen obilježja

Više...
 
Jastrebarsko DJECA SU UMIRALA SVAKODNEVNO PDF Ispis
Petak, 01 Rujan 2017 07:45

Komemorativni skup u povodu oslobađanja djece iz zloglasnog ustaškog logora smrti u akciji partizana 4. kordunaške brigade pokušali su osujetiti desničarski i filoustaški provokatori nazivajući antifašiste pogrdnim imenima

Više...
 
Poziv na tribinu PDF Ispis
Petak, 01 Rujan 2017 07:39

INICIJATIVA ANTIFAŠIZAM JE MOJ IZBOR I   ZUABA  ZAGREB

o r g a n i z i r a j u

JAVNU

T R I B I N U


u  srijedu 30.kolovoza 2017. godine

u 18,00 sati   u  dvorani SABA  RH Pavla Hatza 16

na temu

OPASNOST  SUVREMENOG FAŠIZMA

Više...
 
Na čijim temeljima se zasniva Republika Hrvatska? PDF Ispis
Petak, 01 Rujan 2017 07:32

Povodom europskog dana sjećanja na totalitarne režime 23.kolovoza, najviši predstavnici državne vlasti Hrvatske masovno su pohitali odati počast poraženim ustaškim i domobranskim snagama u II.svjetskom ratu. Žrtvama ustaškog, četničkog, nacističkog i fašističkog režima odala je počast i to samo u Jasenovcu ministrica kulture RH.

 

Više...
 
UZ 75. ROĐENDAN PARTIZANSKE MORNARICE PDF Ispis
Utorak, 29 Kolovoz 2017 17:29

Primorje naše Makarsko odvajkada piše svoju odu, svoju heroiku iliti poemu slobodi. I živi tako zbilja ovdašnja od gusara neretljanskih, uskoka senjskih, mornara bokeljskih i viških, do mornara partizanskih i branitelja hrvatskih. O svemu tome, o kamenu i moru, zori, rodu i slobodi, pjeva i pastir u planini, pjesnik bezimeni...           

Više...
 
PREDSJEDNICA KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ JE U POLJSKOJ JUGOSLAVIJU SVRSTALA U ZEMLJE IZA „ŽELJEZNE ZAVJESE“ PDF Ispis
Utorak, 29 Kolovoz 2017 17:25

AGNIESZKA SE PITA ŠTO KOLINDA PRIČA

Uvijek kada Agnieszka i Tomek, poljski turisti iz Warszawe, dođu u Blace na Ušću Neretve, provesti tjedan ili dva na Jadranu, bude uzbudljivo, zanimljivo, emocionalno i prepuno priča o svemu što se dogodilo od prošlog viđenja u proteklih godinu dana. Podsjećam ih na neugodnosti koje je u Poljskoj doživio hrvatski redatelj europskog ugleda Oliver Frljić, a oni ukazuju na konzervatizam Katoličke crkve i posvemašnu klerikalizaciju poljskog društva. Budući su liberalno demokratskih pogleda, bez ostatka ne dovode u pitanje pravo na  umjetničke slobode redatelja Olivera Frljića.

Više...
 
Predmet: Najava komemorativnog skupa PDF Ispis
Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2017 17:22

Split, 24. kolovoz 2017.

                                                        SLOBODNA DALMACIJA
                                                        GLAVNOM UREDNIKU
                                                        UREDNIŠTVO
                                                        S P L I T

U povodu 75. obljetnice masovnog zvjerstva nad nedužnim i golorukim civilima Biokovskih sela od ruku Talijanskog okupatora, uz sudjelovanje pripadnika OS NDH i četnika, u operaciji „ALBIA“, koja je otpočela 20.08.1942., 27. kolovoza (nedjelja) 2017., s početkom u 10,00 sati delegacija grada Vrgorca i delegacija udruga Zajednice ABA Splitsko-dalmatinske županije, uz nekoliko spomen riječi, položit će cvijeće ispred Spomenika palim borcima NOBH-e i žrtava fašističkog terora u s. Kozice.

Više...
 
METKOVSKA POLICIJA SPRIJEČILA SRAMOĆENJE HRVATSKE NA MARATONU LAĐA PDF Ispis
Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2017 17:21

„ZA DOM SPREMNI“  POTOPLJEN NA NERETVI

Sve pohvale Policiji u Metkoviću. Oni, metkovski policajci, su bili ti koji su jasno poručili – sa pozdravom „Za dom spremni“, ne može se niz Neretvu. Pozdrav „Za dom spremni“ će ovdje na Neretvi biti zaustavljen i potopljen.

Naime, po zamisli splitskih HOS-ovaca, oni su na barci sa istaknutim natpisom „Za dom spremni“ na njihovoj zastavi, imali nakanu iskoristiti kulturnu i sportsku manifestaciju Maratona lađa kako bi promovirali poražene rasističke ideologije drugog svjetskog rata, oličene u pozdravu netrpeljivosti korištenom u Nezavisnoj državi Hrvatskoj. No, odmah na startu u Metkoviću su zaustavljeni, tako da zaslugom metkovske policije nije došlo do ponižavanja, ruženja i sramoćenja ne samo kulturne manifestacije Maratona lađa sa dvadeset godina dugom tradicijom, već je spriječena i šira blamaža Metkovića, cijele Neretve, pa i Republike Hrvatske.

Više...
 
METKOVSKA POLICIJA SPRIJEČILA SRAMOĆENJE HRVATSKE NA MARATONU LAĐA PDF Ispis
Srijeda, 16 Kolovoz 2017 18:31

„ZA DOM SPREMNI“  POTOPLJEN NA NERETVI

Sve pohvale Policiji u Metkoviću. Oni, metkovski policajci, su bili ti koji su jasno poručili – sa pozdravom „Za dom spremni“, ne može se niz Neretvu. Pozdrav „Za dom spremni“ će ovdje na Neretvi biti zaustavljen i potopljen.

Više...
 
Prijetnje izaslanstvu SABA RH na komemoraciji u Boričevcu PDF Ispis
Nedjelja, 13 Kolovoz 2017 07:50

Na poziv Ministarstva branitelja RH od 21.lipnja 2017.godine Predsjednik SABA RH Franjo Habulin je odredio svog izaslanika i delegaciju koja će biti prisutna komemoraciji za civilne žrtve roda Ivezić u Boričevcu 27.srpnja. Delegacija je bila u sastavu: STJEPAN ŠAFRAN, član Povjerenstva MB za groblja i grobišta i nestale, MARIJA BANAK, članica SABA, DRAGICA LOVREKOVIĆ-tajnica ZUABA ZŽ i Grada Zagreba i VIŠNJA HOTKO, predsjednica Odbora žena SABA RH.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 77