Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA ŽENA PDF Print
Thursday, 03 March 2016 18:49

Pozivamo Vas da se pridružite ženama antifašistkinjama prigodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, u utorak, 8. ožujka 2016. polaganjem cvijeća na poprsja sestara Baković, Rajke i Zdenke, u Prolazu sestara Baković u Zagrebu, s početkom u 11 sati.

Read more...
 
72. obljetnice formiranja slavne Udarne Karlovačke brigade u Svetičkom Hrašću, kraj Ozlja i 75. obljetnice početka antifašističke borbe naroda Hrvatske PDF Print
Thursday, 03 March 2016 18:43

 

Read more...
 
Dani antifašizma u Opatiji 2016 PDF Print
Saturday, 20 February 2016 21:47

U nastavku pogledajte program ovogodišnjih Dana antifašizma u Opatiji…

Read more...
 
Predsjedništvo Hrvatskoga sabora protiv Ustava RH PDF Print
Thursday, 25 February 2016 18:07

Odlukom većine članova Predsjedništva Hrvatskoga sabora ponovo se pokušava vratiti pokroviteljstvo Hrvatskoga sabora nad skupom ustaša i proustaških sljedbenika na Bleiburškom polju. Opravdavajući tu apsurdnu odluku predsjedništva dr.sc. Reiner tvrdi da se na Bleiburškom polju odaje počast nevinim žrtvama.

Read more...
 
UABA LIBURNIJE DODiJELILA ZAHVALNICU OŠ DRAGO GERVAIS - BREŠCA PDF Print
Friday, 19 February 2016 17:01

Odlukom predsjedništva UABA Liburnije od 21. siječnja 2016. godine dodjeljena je Zahvala Osnovnoj školi „Drago Gervais“- Brešca za poseban doprinos u radu Udruge i afirmaciju Narodno-oslobodilačke borbe i antifašističkih principa te jačanje ljudskih prava i demokracije.

Read more...
 
Sjećanje na Igmanski marš: POŠTOVANJEM PROŠLOSTI, GRADE SE PUTEVI BUDUĆNOSTI PDF Print
Monday, 15 February 2016 20:23

Na veličanstvenom skupu na igmanskom Velikom polju, brojne su delegacije, među njima i dubrovačkih antifašista, položile vijence i cvijeće na spomen-obilježje borcima Prve proleterske udarne brigade, koja je 28. siječnja. 1942. godine, uz nadljudske napore i žrtve, prošla preko Igmana. Samo istinskim poštovanjem prošlosti mogu se trasirati i graditi putovi budućnosti

Read more...
 
Hoće li Vlada RH dočekati prvih sto dana? FAŠIZACIJA UMJESTO BOLJEG ŽIVOTA PDF Print
Monday, 15 February 2016 20:20

Umjesto da se do boljeg života nastave mjere i napori na pozitivnim ekonomskim pomacima, koji su se, makar stidljivo, ali ipak javili poslije višegodišnjeg padanja u ponor siromaštva i beznađa, a zbog dvadeset godišnjeg pustošenja i pljačke Lijepe naše, domoljupci i kompanija bave se revizijom povijesti, a toga je više dosta - Planetarno poznati George Orwell jednom je zapisao: „Narod koji izabere korumpirane, prevarante, lopove i izdajnike nije žrtva, već suučesnik!

Read more...
 
POVIJEST I SADAŠNJST : SELJAČKA BUNA od prije 443.godine PDF Print
Sunday, 14 February 2016 20:13

Udruga antifašističkih boraca i antifašista JUG Zagreb organizirala je odlazak članstva ZUABA Zagrebačke županije i Grada Zagreba na obilježavanje značajnog datuma slobodarske povijesti naroda Hrvatske, na 443. obljetnicu SELJAČKE BUNE – ODLUČUJUĆU BITIKU, čiji su neslavni kraj zorno prikazali brojni statisti kod Majsecovog mlina 13. veljače od 14 do 15 sati. Prikaz i komentar tadašnjih prilika, zbog kojih su kmetovi-slobodni seljani, bili prisiljeni na dizanje bune protiv tadašnje države i njihovih predstavnika-veleposjednika, a posebno zloglasnog i raskalašenog plemića Franje Tahija, je bio objektivan i pokazao je da je Hrvatski sabor donio pogrešnu protunarodnu odluku nazvavši zahtjev seljaka za ukidanje i smanjenje velikih poreza izdajom države. Kakve li sličnosti sa sadašnjošću, reći će mnogi.

Read more...
 
Galopirajući ekstremizam PDF Print
Tuesday, 02 February 2016 14:05

Formiranjem vlade HDZ-a i MOST-a na velika vrata na vlast je ušla rigidna nacionalistička garnitura. Radi se o dijelu ljudi kojima je i samo ime demokracija strano. U to smo se mogli uvjeriti već prije izbora najavom Tomislava Karamarka da kod kuće može svatko govoriti što hoće, ali nema pravo iznositi kritičke stavove u javnosti.

Read more...
 
Hrvatski državni sabor PDF Print
Tuesday, 26 January 2016 17:38

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Hrvatskog sabora, izabrani predsjednik, akademik Željko Reiner, održao je prigodni nastupni govor u kojem najavljuje „da će predložiti promjenu naziva Hrvatski Sabor u naziv HRVATSKI DRŽAVNI SABOR“. U javnom mnijenju ova je najava odmah poprimila vrlo kritične tonove s aspekta povijesne zbilje i zdravog razuma jer su u njoj kritičari opravdano vidjeli njegovanje i afirmaciju neslavne hrvatske prošlosti određene proglašenjem i postojanjem NEZAVISNE DRŽAVE HRVATSKE.

Read more...
 
<< Start < Prev 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Next > End >>

Page 82 of 119