Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
Pjesma u čast Zagrebu PDF Print
Saturday, 11 July 2020 09:25

Zagreb je oduvijek bio izazov i inspiracija mnogim umjetnicima, raznim ljudima, u izražavanju ljubavi prema njemu, prema njegovim ljepotama, njegovim parkovima, trgovima, ulicama, spomenicima kulture, crkvama i zvonicima i, dakako, ljudima, njegovim stanovnicima.

opširnije...
 
LET US NEVER FORGET THE EXPERIENCE OF THE COMMON STRUGGLE AGAINST FASCIST BARBARISM! PDF Print
Saturday, 04 July 2020 11:25

Because – under the conditions of the Corona restrictions – in May in all European states the commemoration ceremonies for the 75th anniversary of liberation and the victory over fascism had to be cancelled, the commemoration parade for the Day of Victory with numerous veterans of the Great Patriotic War took place at the end of June in Moscow. It was the historical anniversary of the Victory Parade 1945 on the Red Square. It was an impressive tribute to the achievements of the Soviet army in the suppression of fascist barbarism. However, it was also a visible signal that this historical achievement must not be forgotten.

opširnije...
 
Preminula je Vera Gerovac-Blažević PDF Print
Saturday, 04 July 2020 11:21

U 91. godini života napustila nas je Vera Gerovac-Blazević. Rođena je 7. travnja 1930. u Jezeranima, Brinje u Lici, u radničkoj obitelji, kao najmladje od šestero djece. Starija sestra Ljubica Gerovac, narodni heroj, poginula je 1942.g godine.

opširnije...
 
AUSCHWITZ-BIRKENAU PONOVNO OTVORIO VRATA PDF Print
Saturday, 04 July 2020 11:15

Poljski državni muzej Auschwitz-Birkenau tri je mjeseca bio zatvoren za posjetitelje zbog pandemije Corona virusa. Odolijevajući pandemiji u Muzeju je otpušteno mnogo zaposlenika, a 18-tero ih je otišlo u mirovinu.

opširnije...
 
DOBRI ČOVJEK NOVAK ĐOKOVIĆ PDF Print
Saturday, 04 July 2020 11:10

La Croate, Novak Đoković“, najavio je službeni spiker teniskog turnira u Montrealu 2007. godine i pozvao pobjednika da se obrati sa nekoliko riječi publici, kao što je to običaj na takvim velikim natjecanjima. Prepuni stadion, razdragano navijačko mnoštvo od više tisuća obožavatelja teniske igre, pljeskalo je i skandiralo velikom pobjedniku Novaku Đokoviću koji je te godine, da bi osvojio taj prestižni naslov, morao pobjediti tri teniska velikana sa najboljim rankingom – Andya Roddicka, Rafaela Nadala i Rogera Federera.

opširnije...
 
ROSENSAFT U THE INDEPENDENTU PROTIV PORASTA FAŠIZMA U HRVATSKOJ PDF Print
Monday, 29 June 2020 14:01

Potpredsjednik i glavni savjetnik Svjetskog židovskog kongresa Menachem Z. Rosensaft potpisao je članak u The Independentu kojima upozorava na izostanak odgovarajućih reakcija hrvatskih vlasti na sve izraženije rehabilitiranje ustaškog fašističkog pokreta.

opširnije...
 
In memoriam – Ivo Tartaro (1935–2020) PDF Print
Monday, 29 June 2020 13:56

Preminuo je naš istaknuti član Zajednice udruga antifašista i antifašističkih boraca Županije zadarske, član Udruge antifašista Grada Zadra i član Društva J. B. Tito, drug Ivo Tartaro.

opširnije...
 
ZAŠTO NA PORTALU ZAVODA ANDRIJA ŠTAMPAR NE MOŽEMO SAZNATI DA SU GA PROGONILI USTAŠE? PDF Print
Saturday, 27 June 2020 11:28

NASTAVNI zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" ovih je dana opet u središtu interesa javnosti zbog novih žarišta koronavirusa u Zagrebu, o čemu u medijima često istupa njegov ravnatelj Zvonimir Šostar, inače kompromitirani kadar Milana Bandića.

opširnije...
 
ZA KULTURU SJEĆANJA KOJA SE ODUPIRE MRŽNJI I ZLOČINU PDF Print
Saturday, 27 June 2020 11:20

U organizaciji Srpskog narodnog vijeća, Koordinacije židovskih općina RH, Eparhije gornjo-karlovačke i Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH jedanaesti je put obilježen Dan sjećanja na ustaški logor Jadovno. Predsjednik savjeta SNV-a Milorad Pupovac istaknuo je da se i danas nastoje normalizirati i legalizirati simboli pod kojima se u Jadovnu ubijalo

opširnije...
 
Brezovica PDF Print
Saturday, 27 June 2020 11:09

PRVI NAGOVJEŠTAJ ANTIFAŠISTIČKOG OTPORA U HRVATSKOJ

Istina je da su temelji hrvatske državnosti zadani na zasjedanju ZAVNOH-a i istina je da je ono što je izgrađeno na temeljima pobjede u Drugom svjetskom ratu bilo obranjeno u Domovinskom ratu. Dužnost nam je i obveza slijediti tu antifašističku tradiciju i narednih godina obilježavati Dan pobjede i Dan antifašističke borbe - poručio je izaslanik Predsjednika Republike i predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske FERANJO HABULIN

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 131