Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
KAKO JE TEŠKO ČEKATI DOBRU VIJEST? PDF Print
Sunday, 02 August 2015 11:31

Poneki građani govore da nešto piše u novinama i kao da je to baš istina. I piše: „SHARE je jedan od najvažnijih istraživačkih projekata u Europi…, kojem se prvi put pridružuje i Hrvatska.“

Read more...
 
Polaznici Ljetne škole mira posjetili zloglasni nacistički logor Risiera San Sabba u predgrađu Trsta PDF Print
Thursday, 30 July 2015 20:20

Polaznici Ljetne škole mira posjetili su zloglasni nacistički logor u kompleksu zgrada bivše rafinerije riže San Sabba, osnovanom u drugoj polovici rujna 1943. godine, nakon kapitulacije fašističke Italije.

S pažnjom su razgledavali prostorije i eksponate Gradskog muzeja Rižarna San Sabba, jer se je većina njih prvi puta susrela s ovim logorom i saznanjima o njemu.

Read more...
 
Spasi, Gospodine, mene Srbina i mene Hrvata! PDF Print
Written by Drago Pilsel   
Thursday, 30 July 2015 20:14

Glina, ove ulice, ovaj trg, ona zgrada podignuta na temeljima pravoslavne crkve, groblje, možda neke masovne grobnice u okolici, sveto je mjesto, “Mjesto memorije”, mjesto koje treba čuvati i pamtiti, ali pamtiti na zdrav način.

Read more...
 
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u sjedištu Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH PDF Print
Wednesday, 29 July 2015 19:02

U sjedištu Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH u Zagrebu održan je radni sastanak na kojem se dogovarao nastavak suradnje Saveza s Gradom Zagrebom. Sastanku su bili nazočni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima, Slavkom Kojićem, Vesnom Helfrih, Gordanom Mikulić i Ivom Sučićem, te predsjednik Saveza Franjo Habulin sa suradnicima Ivom Fumićem, Vinkom Šunjarom, Dragicom Lovreković, Mladenom Matijašecem i Miroslavom Kirinčićem. Sastanku je bio nazočan i suradnik M. Bandića Branko Lustig.

Read more...
 
PROSLAVA U TISNOM PDF Print
Monday, 27 July 2015 21:03

U povodu državnog praznika Dana ustanka naroda i narodnosti RH, Dana antifašističke borbe, te 70. obljetnice pobjede nad fašizmom, u Tisnom u Šibensko-kninskoj županiji, 21.lipnja 2015. održana je svečana proslava kojoj su bili nazočni oko 400 mještana ustaničkih mjesta, Tisnog, Jezera, Murtera, Betine, Tribunja, Pirovca i Vodica.

Read more...
 
Dan Ljetne škole mira, Savudrija 2015 PDF Print
Sunday, 26 July 2015 20:11

Srdačno vas sve pozdravljam i zahvaljujem na dolasku u Ljetnu školu mira !!

Danas slavimo rođendan, imamo godinu dana. Prohodali smo !! Još se držimo za ruke, mi i …81 …ovogodišnji polaznik.

Kroz tri smjene, u Školu su stigli mladi iz …..PG njih – 36, Istarske – 21, Varaždinske – 9, i po 7 iz Međimurske i Vukovarsko-Srijemske županije.

Read more...
 
NOVE SNAGE NAPUSTILE LJETNU ŠKOLU MIRA PDF Print
Sunday, 26 July 2015 18:06

Svečanom proslavom Dana škole zatvorena je druga po redu Ljetna škola mira. Ispraćaju treće smjene polaznika i samoj priredbi nazočili su: Predrag Matić, ministar branitelja,.Daglas Koraca, doministar turizma, Franjo Habulin predsjednik SABA RH, Viviana Benussi dožupanica IŽ, Tomo Ravnić, predsjednik SUA IŽ, Floriana Bassanese Radin, dogradonačelnica Grada Umaga, brojni predstavnici udruga antifašista IŽ i PGŽ te ravanatelji srednjih škola.

Read more...
 
KVIZ ZNANJA OBILJEŽIO LJETNO POPODNE U KAMPU MLADIH PDF Print
Tuesday, 21 July 2015 21:05

Polaznici Ljetne škole mira u savudrijskom kampu „Veli Jože“ odlučili su popodne iskoristiti za proširivanje znanja koja su stekli nakon održanih predavanja. Pitanja iz zavičajne geografije, povijesti Drugog svjetskog rata te faktografije sastavio je prof. Milivoj Dretar, a učesnicima je za rješavanje tridesetak pitanja bilo potrebno oko 15 minuta.

Read more...
 
Predavači Ljetne škole PDF Print
Tuesday, 21 July 2015 17:33

Predavači Ljetne škole

Read more...
 
Prezentacija Ljetne škole mira PDF Print
Tuesday, 21 July 2015 17:25

U Kampu Veli Jože - Savudrija, kod Umaga, održava se drugu godinu zaredom Ljetna škola mira za polaznike u dobi od 15 do 23 godine s područja čitave RH.

Read more...
 
<< Start < Prev 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Next > End >>

Page 98 of 130