Neistine o ustaškom logoru u Jastrebarskom PDF Ispis E-mail

Sramota je što se HRT u svom teletekstu od 25. kolovoza 2018.g. ispričava Hrvatskom žrtvoslovnom društvu za objavljivanje istine o dječjem ustaškom logoru u Jastrebarskom.

Istine radi, valja HRT podsjetiti da je nakon ustaško-njemačkog napada na Kozaru u ljetu 1942.god., tisuće Srba ubijeno bilo tijekom napada ili kasnije u ustaškom logoru Jasenovac. Djeca tih ljudi su na svirep način oduzeta roditeljima.

 


 

Otimana djeca, počev od 6 mjeseci života pa do 12 godina starosti, najprije su bila držana u logoru Stara Gradiška u krajnje nehumanim uvjetima. Tek kada je vijest o odnosu prema toj djeci stigla do Zagreba, Dijana Budisavljević (Austrijanka) pokrenula je akciju za spas srpske djece.

Dio djece bio je smješten u Sisku, gdje ih je čak 1600  umrlo u uvjetima u kojima ne bi opstali ni najzdraviji ljudi.

Dio djece bio je smješten u Jastrebarskom, u bivše konjušnice kao i u zgradu starog dvorca. Samo u roku od tri mjeseca u tom logoru je umrlo 468 djece, o čemu svjedoči i spomenik na mjesnom groblju u Jastrebarskom.

Kada se govori o napadu, a u stvari o oslobođenju te djece iz logora, zar je i HRT prihvatila tvrdnju da su zločinci partizani??

Pa ti borci su oslobađali djecu od ustaša. Temeljem HRT-ovog priopćenja proizlazi da su partizani napali  djecu!?

 

Da bi bolje shvatili cjelokupne događaje o logoru u Jastrebarskom, valjalo bi pročitati i knjigu Ivana Fumića – „Djeca žrtve ustaškog režima“, iz koje se može razabrati istina!

 

Bivši logoraši ovog logora koji, su na sreću, još živi i danas, mogu  posvjedočiti što se u logoru Jastrebarsko stvarno dogodilo.

 

 

 

Savez antifašističkih boraca i antifašista RH