Reagiranja


Reagiranje: "Samo hrvatski državljani mogu dobrotvorno darovati krv" PDF Ispis E-mail

Poštovani, obraćam Vam se sa dopisom u kome ne krijem razočaranje i ogorčenost.

Upravo sam vraćem iz Zavoda za transfuziju u Petrovoj ulici sa obrazloženjem da "samo hrvatski državljani mogu dobrotvorno da daruju krv".

Više...
 
ZAŠTO STE UKLONILI TITOVU BISTU? Pročitajte pismo koje je Dubrovčanin uputio novoj predsjednici PDF Ispis E-mail
Autor Nikša Spremić   

Dubrovčanin Nikša Spremić uputio je pismo predsjednici Kolindi Grabar Kitarović koje prenosimo u cijelosti.

Poštovana gospođo Predsjednice, prije svega, čestitam Vam na izbornoj pobjedi i predsjedničkom mandatu koji su Vam u siječnju povjerile građanke i građani Republike Hrvatske. Raduje me Vaše obećanje da ćete biti predsjednica svih hrvatskih državljanki i državljana, bez obzira na to što se neke ili neki od nas ne uklapaju u svjetonazorske okvire i idejne paradigme konzervativnih stranaka na čijoj ste programskoj platformi izabrani.

Više...
 
Ljubo R. Weiss: Lustigova šutnja - zašto? PDF Ispis E-mail
Autor Ljubo R. Weiss   

Peticija koju je Branko Lustig potpisao nije bez težine, izjava uz potpisivanje je bila ishitrena, Lustig se ispričao i – povukao!

Nisam bio suglasan sa usporedbom situacije oko Bandića i situacija koje su doživljavali Židovi u vrijeme Holokausta tj. Šoa. O tim situacijama od prije više od 70 godina imao sam prilike sav svoj svjesni život slušati iz prve ruke, od oca koji je preživio Auschwitz, Dachau… Koincidencija je da je moj pokojni stric Ljubomir-Ruben imao 11 godina kada se našao na rampi u Auschwitzu, i nažalost, završio u plinskoj komori. Da je preživio imao bi isti broj godina kao Branko Lustig; što bi govorio Ljubomir-Ruben, 2015. ne možemo znati, i nikada nećemo saznati!

Više...
 
Reagiranje gradonačelnika Buja na tekst u tjedniku Lider PDF Ispis E-mail

Poštovani glavni uredniče, nisam političar od zvanja, već gradonačelnik svih građana koji provodi odluke predstavničkog tijela kao i vlastite u okvirima svojih ovlasti na dobrobit cjelokupnog stanovništva, uvijek vođen moralnim vrednotama koje danas baš i nisu previše na cijeni. Nastojim biti objektivan i zaključke ne donosim ishitreno, poglavito ukoliko mi problematika nije bliska.

Više...
 
Reagiranje na izjavu Zvonimira Despota PDF Ispis E-mail

Mogli smo jučer pročitati u prilogu „Glasa Istre“ – Pogled – Magazin subotom izjavu izvjesnog Zvonimira Despota, koautora knjige „Ustaška vojnica oružana sila Ustaškog pokreta u Nezavisnoj državi hrvatskoj 1941-1945.“, gdje uz ostalo piše: „...Da bismo mogli krenuti u budućnost moramo se otarasiti prošlosti...još nismo završili Drugim svijetskim ratom. To je naša tragedija“ i pita se ovaj vrli gospodin „Jeli netko recimo napomenuo Stjepanu Mesiću i njegovim takozvanim antifašitima, da je rat davno završio? Može li netko Mesiću konačno objasniti da je NOB-a davna prošlost“?

Više...
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » > Kraj >>

Stranica 12 od 19