Reagiranja


Priopćenje o selektivnom pristupu u odavanju pijeteta žrtvama drugog svjetskog rata PDF Ispis E-mail

Potaknuti napisom u SD od ponedjeljka 17. 11. pod naslovom „Na Lovrincu leže posmrtni ostaci više od 1000 njemačkih vojnika“, želimo javno izraziti neprihvatljivost selektivnog pristupa u priznanju i odavanju pijeteta žrtvama drugog svjetskog rata.

U spomenutom članku se između ostaloga navodi: „Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke u Splitu obilježilo je njemački dan žalosti … kako bi se odala počast svim žrtvama ratova, vladavine nasilja i terora te izrazilo sjećanje na poginule vojnike … gdje leže posmrtni ostaci više od 1000 njemačkih vojnika žrtava drugog svjetskog rata“.

Više...
 
Uredništvu „Glasa Istre“ Pula PDF Ispis E-mail

Pozivom na Zakon o javnom informiranju molimo Vas, da objavite odgovor na treći natpis M. Mikolića objavljenog u Vašem listu od 1. kolovoza 2014., koji se očitovao na naše reagiranje objavljeno pod naslovom: „Ne možemo se složiti s nivelacijom i relativizacijom ratnih zločina“.

Više...
 
Uredništvu „Glasa Istre“ Pula PDF Ispis E-mail

Poštovani! U Vašem listu u dva nastavka objavili ste tekst dr. Maria Mikolića pod naslovom „Jao pobijeđenima“ i „Osveta nakon predaje“, stoga Vas molimo, da temeljem Zakona o javnom informiranju objavite naš odgovor na istim stranicama lista:

Gosp. Mikolić u ovim pisanijama pristupa jednostrano prema žrtvama rata, što je nepresušna tema grubih povijesnih revizionista ratnim događanjima s ciljem, da se u javno mijenje usadi i petrificira posve lažna slika o sukobljenim stranama u Drugom svijetskom ratu, izvrtavanjem ili prešućivanjem povijesnih istina i Orvelovsko stvaranje poželjne prošlosti i rehabilitaciji duha Pavelićeve Hrvatske i preklinjanje svega partizanskog.

Više...
 
Izjava predsjednika Udruge antifašista i antifašističkih boraca Split u povodu izjave braniteljskih udruga Splita kojom su se izjasnili da su antifašisti PDF Ispis E-mail

Raduje me i kao predsjednika Udruge antifašista Splita i kao čovjeka koji je uvjeren u civilizacijsku vrijednost antifašizma, čuti da su predstavnici udruga nastalih iz Domovinskog rata spremni prihvatiti antifašizam kao civilizacijsku vrijednost. Posebno me raduje čuti, a vjerujem i sve humanistički opredijeljene ljude, da su spremni pridružiti nam se na obilježavanju obljetnica antifašizma i odavanju pijeteta žrtvama fašizma. Mi antifašisti smo uvijek uz odavanje počasti antifašistima s jednakim pijetetom odavali i počast poginulim borcima Domovinskog rata - cvijeće smo polagali jednima i drugima. Mi uvijek i bez fige u džepu tvrdimo da je mladost koja je išla u NOR- 1941. imala iste ideale - borbu za slobodu - kao i mladost koja je išla u Domovinski rat - oba su bila oslobodilačka.

Više...
 
Prosvjed Mreži TV PDF Ispis E-mail

Poštovani! Na vašoj TV postaji 24. ožujka 2014.. gostovao je akademik Ante Stamać koji je, komentirajući zbivanja u bivšoj Jugoslaviji, iznio niz apsurdnih tvrdnji i neistina, uz punu potporu vaše voditeljice. Osnovna je teza akademika da su svi borci NOR-a bili nepismeni i primitivni, a da je J. B. Tito bio propali šegrt. Teško je shvatiti da javna osoba, koja sebe smatra visokoobrazovanom, može izjaviti takvo što.

Više...
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » > Kraj >>

Stranica 13 od 19