SMJENA NA VRHU OPATIJSKOG UABA! PDF Print E-mail

Održan je sastanak Predsjedništva u opatijskoj Udruzi antifašista. Glavna vijest je da je predsjednik Oleg Mandić nakon osam uspješnih godina podnio ostavku.

Za njegovog vođenja, UABA Grada Opatije izrasla je u jednu od najbrojnijih i najuspješnijih opatijskih udruga. Projekti Dani Antifašizma u Opatiji i Vlak sjećanja na Auschwitz prešli su značajem i karmom sve lokalne granice. Izložba Crna noć je šapićala prikazana je u osam gradova. Sve to uz niz drugih projekata, akcija i dostignuća doprinijelo je tome da su Udruga 2014, a Mandić 2011 dobili Nagradu Grada Opatije za životno djelo.

Ostavka je prihvaćena, a razloge je Mandić objasnio „zamorom materijala“. Kazao je: „Počeo sam previše zaboravljati, što je normalno za moje 82 godine, ali nije dostatno ni primjereno za ozbiljno vođenje jedne dobro uhodane i uređene udruge poput naše. Budete li me htjeli ostat ću članom Predsjedništva i vodit ću sve projekte vezane za Auschwitz.“

Novim predsjednikom je na prijedlog Mandića izabran Bruno Starčić, dugogodišnji uvaženi zastupnik Gradskog vijeća, predsjednik MO Belveder i umirovljenik novijeg datuma. Starčić se zahvalio na povjerenju, zahvalio bivšem predsjedniku na učinjenom i nakon preuzimanja vođenja sastanka Predsjedništva prezentirao Plan rada za 2016 godinu.

Sve su odluke donesene jednoglasno.

21.12.2015.