Festival mađarskih fašista najuren iz Kanjiže PDF Print E-mail
Tuesday, 12 June 2012 12:32
Antifašistička akcija Novog Sada obaveštava javnost da se profašistiki festival EMI Tabor neće održati ove godine u Vojvodini.
 
Zahvaljujući zajedničkom radu antifašista iz Vojvodine i Mađarske festival je otkazan. Ovo je velika pobeda svih iskrenih antifašista i rezultat višegodišnje borbe, ne samo antifašističke akcije Novog Sada, već svih onih antifašista i antifašistkinja koji su digli glas protiv održavanja ovog festivala. Mi znamo da je ovo tek početak borbe i da protagonisti fašističkih ideja neće prestati da šire svoje opasne i bolesne ideje, ali smatramo da ovaj uspeh može da posluži kao primer da se fašizmu može efikasno suprotstaviti. Kroz našu višegodišnju borbu upeli smo da dokažemo da Emi Tabor nije nikakav omladinski festival, već skup ordinarnih fašista koji pod parolom zaštite nacionalnih interesa podstiču nasilje i raspiruju nacionalnu rasnu i versku mržnju.
 
Smatramo takođe da je ovo velika pobeda i za mađarsku nacionalnu zajednicu u Vojvodini, jer je uspela da prepozna fašističku podmetačinu i da spreči da se kod nas vijore nacističke zastave i veličaju najpogubnije ideje iz ljudske istorije.
 
Antifašistička akcija Novog Sada nastavlja svoju borbu protiv svih oblika fašizma bez obzira odakle on dolazio. Nismo zaboravili na neonaciste iz Krv i čast i Srbske Akcije, na klerofašističke Obraz i Dveri i fašitičku organizaciju Naši. Oni su jednako opasni za društvo u Srbiji kao i fašisti i z Jobbika ili neonacističkih mađarskih organizacija.
 
To što fašisti iz Mađarske neće ove godine doći u Vojvodinu ,ne znači da su nestali. Oni najavljuju da će se sledeće godine vratiti. Mi im poručujemo da ćemo ih dočekati spremni!
 
Izvor: AFANS