Otvoreno pismo Ministru Karamarku PDF Print E-mail
U hajki koju ste započeli protiv boraca NOV Hrvatske iskapanjem još neidentificiranih posmrtnih ostataka ubijenih 1945. godine u Kustošiji, unaprijed ste optužili pripadnike NOV za ta ubojstva, a bez ikakvih dokaza.
 
Vaša izjava, kao i izjave nekih osoba iz javnog života Hrvatske, pokrenula je lavinu neosnovanih i zlonamjernih optužbi, najčešće bez ikakvih argumenata. Za svaku grobnicu unaprijed se tvrdi da se u njoj nalaze posmrtni ostaci ubijenih Hrvata i to, naravno od strane NOV.
 
Prema iznijetim optužbama raznih novinara i nekih povjesničara proizlazi da su Partizani Hrvatske 1941. godine napali nacističku Njemačku i fašističku Italiju, kao i njihove sluge ustaše. Kao što se zna, istina je radikalno drugačija.
 
Izgleda da se zaboravlja da su ustaše odmah po dolasku na vlast travnja 1941. godine donijeli rasne zakone na osnovu kojih su započele i provodile uništenje Židova, Srba, Roma i antifašista, prvenstveno komunista.
 
Postavljamo Vam pitanje tko je to u logoru smrti Jasenovac od 1941. pa do travnja 1945. godine ubio gotovo sto tisuća Židova, Srba, Roma, Hrvata, Bošnjaka i drugih. Tko je to u samo tri mjeseca postojanja logora Gospić ubio preko četrdeset tisuća ljudi.
 
Zar je nastupila amnezija kod nekih u Hrvatskoj pa se ne sjećaju da su ustaše već u travnju 1941. godine u selu Gudovcu kod Bjelovara ubile 194 seljaka srpske nacionalnosti. Početkom svibnja na Veljunu ubile su 400 seljaka, također srpske nacionalnosti. Ubojstva su nastavljena po Banovini, Lici, Slavoniji i trajala su sve do bjega ustaša iz Hrvatske svibnja 1945. godine.
 
Očita je namjera ove kampanje optužiti i diskreditirati cijeli antifašistički pokret i odvratiti pozornost građana od korupcionaških i inih afera koje potresaju Hrvatsku.
 
Za Predsjedništvo SABA RH
mr.sc. Ivan Fumić