Najave


Godišnjica partizanske akcije – proboja na Biljegu, Petrova Gora (16. svibnja 2015.) PDF Print E-mail

U jubilarnoj godini antifašističke pobjede u Drugom svj. ratu Srpsko narodno vijeće, Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i općine Krnjak, Vojnić, Gvozd i Topusko pozivaju Vas na obilježavanje godišnjice partizanske akcije – proboja na Biljegu, koja je donijela spas i utočište desetinama tisuća progonjenih Srba i partizana 1942. godine.

 

Svečanost i polaganje vijenaca održat će se 16. svibnja s početkom u 12 sati na Petrovoj gori, kraj spomenika Vojina Bakića.

 

Pozivamo vas da na mjestu, koje pamti velike ljudske i materijalne gubitke, odamo počast nadljudskim partizanskim naporima u osvajanju slobode za sve ljude.

S poštovanjem,

Milorad Pupovac

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća

Franjo Habulin

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH

 
Tjedan antifašizma, Umag (16. - 23. travnja 2015.) PDF Print E-mail

 

 

 

 

 
Predstavljanje zbornika Neofašizam - korijeni, oblici, sadržaji (22. travnja 2015.) PDF Print E-mail

„Društvo 'Povijest izvan mitova' je dobrovoljno i nestranačko udruženje istraživača, koje se bavi istraživanjem novije hrvatske povijesti u cilju ispravljanja ideološkoga i mitskog povijesnog 'revizionizma', promovirajući temeljne civilizacijske vrednote i tekovine mira, slobode od straha, ljudskih prava, antifašizma, protufašističke oslobodilačke borbe 1941-1945, demokracije i socijalne pravde, suradnje i ravnopravnosti među narodima i državama.“ (čl. 1 Statuta Društva)

Read more...
 
70. obljetnica pobjede nad fašizmom, Ilok (8. svibnja 2015.) PDF Print E-mail

 
70. obljetnica oslobođenja Opatije, Opatija (22. - 28. travnja 2015.) PDF Print E-mail

 

 
<< Start < Prev 11 12 13 14 Next > End >>

Page 12 of 14