Priopćenja

 Ministri – ekstremisti PDF Print E-mail

HDZ je mandataru Vlade RH Tihomiru Oreškoviću predložio za ministarska mjesta dva ultra desničara, kojih se ne bi postidio niti jedan diktatorski režim. Gospodin Tim Orešković objeručke ih je prigrlio, a Hrvatski sabor bi ih trebao potvrditi za članove nove Vlade RH.

Read more...
 
Priopćenje za javnost PDF Print E-mail

Savez antifašističkih boraca i antifašista RH na Izbornoj skupštini održanoj 17. prosinca 2015.godine u Zagrebu, na kojoj je za novog predsjednika izabran Franjo Habulin, analizirao je i političke i ekonomske prilike te položaj antifašista i ulogu antifašizma u Hrvatskoj.

Read more...
 
Otvoreno pismo županu Splitsko-dalmatinske županije, gospodinu Zlatku Ževrnji PDF Print E-mail

Gospodine župane, nas borce Narodnooslobodilačkog rata Hrvatske zapanjilo je do koje mjere idete u prekrajanju povijesti narodnooslobodilačkog rata Hrvatske. Vi ste 18.listopada ove godine u mjestu Drum, općina Podbablje, otvorili spomenik na temeljima spomenika boraca Narodno oslobodilačke borbe iz tog sela. Barbarski su uklonjena imena boraca i simbol te borbe, zvijezda petokraka. Umjesto tih časnih imena stavljen je veliki križ i hrvatski grb uz natpis kojim se želi tvrditi da su svi oni, koji su tokom II.svjetskog rata poginuli, ustvari poginuli za Hrvatsku. To je očita laž.

Read more...
 
Reuters se ne može zaustaviti! (Priopćenje za javnost Udruge antifašista i antifašističkih boraca Grada Splita Uredništvu Slobodne Dalmacije) PDF Print E-mail

Mi, članovi Udruge antifašista i antifašističkih boraca Grada Splita, s dubokom nevjericom i ogorčenjem doživjeli smo zabranu objavljivanja tekstova novinara Damira Pilića, a pogotovo njegove kolumne o stavovima hrvatskih maturanata, od kojih tri četvrtine smatra kako NDH nije bila fašistička država. Umjesto da uredništvo Slobodne Dalmacije tim alarmantnim povodom priredi ozbiljnu temu u kojoj bi analitički razmotrilo uzroke i posljedice takvih rezultata, kao i društvenu odgovornost naših političkih aktera za tako porazne stavove naših mladih, to uredništvo zabranjuje tekst koji kritički analizira navedeni fenomen.

Read more...
 
Hrvatska sramota PDF Print E-mail

HDZ grada Vukovara, naravno uz punu podršku rukovodstva HDZ-a 17.kolovoza ove godine donio je odluku o uklanjanju ćiriličnih natpisa sa ureda i ulica Vukovara. Rukovodstvo HDZ-a je 2009.godine donjelo odluku o uvođenju dvojezičnih natpisa, kada je trebalo primiti Hrvatsku u Europsku uniju. Jedan od uvijeta za taj prijem bio je i poštivanje prava nacionalnih manjina.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 23