Priopćenja

 GLAS KONCILA KONTRA DANU ANTIFAŠISTIČKE BORBE! PDF Print E-mail

Začudno je koliko je uporan Glas koncila u napadima na Narodno oslobodilačku borbu i Vrhovnog zapovjednika NOV-a Maršala Josipa Broza Tita.

Read more...
 
Povučena zabrana Društva za istražvanje trostrukog logora Jasenovac PDF Print E-mail

Zagrebački Gradski ured za opću upravu povukao je zabranu Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac i izdao rješenje o registraciji udruge osnovane kako bi se promoviralo tezu da Jasenovac nije bio NDH logor smrti. Na to je Antifašistička liga Republike Hrvatske odlučila reagirati otvorenim pismom ministru Bauku. Pismo donosimo u cijelosti.

Read more...
 
Protest u povodu rehabilitacije vođe četničkog pokreta Draže Mihailovića PDF Print E-mail

Temeljem vijesti da je Viši sud u Beogradu rehabilitirao vodju četničkog pokreta Dražu Mihailovića molimo vas da objavite priopćenje Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH.

Read more...
 
Izaslanik SABA RH ne sudjeluje na otkrivanju spomen-obilježja stradalim vojnicima NDH PDF Print E-mail

Ivan Fumić, potpredsjednik SABA RH, u ime Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH uputio je dopis ministru Predragu Matiću u kojem ga je obavijestio da izaslanik SABA RH neće 15.svibnja sudjelovati na otkrivanju spomen-obilježja „Gračani-Banjaluka“, u Gradu Zagrebu u spomen na 134 žrtve komunističkog režima stradale na tri lokacije u neposrednoj blizini: Banjaluka, Zlodijev breg i Peščenka. Izaslanik SABA RH neće neće, niti bilo kojom drugom prigodom, biti nazočan na otvaranju spomenika ili spomen obilježja ubijenim vojnicima NDH, kao ni onima koji su toj nacističkoj tvorevini služili.

Read more...
 
70. obljetnica proboja logoraša iz Jasenovca PDF Print E-mail

Ustaški logor Jasenovac osnovan je u Drugom svjetskom ratu kao mjesto zatočenja, prisilnog rada i likvidacija Srba, Roma, Židova, ali i Hrvata. Minimalni broj žrtava, utvrđenih imenom i prezimenom, jest 83.145, od kojih je 20.101 bilo dijete do četrnaest godina. Od 1073 logoraša, koliko ih je 22. travnja 1945. bilo u logoru, u proboj ih je krenulo 600, a preživio je samo stotinjak. Preostalih 473, koji nisu krenuli u proboj, ubijeni su.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 23