Priopćenja

 Koncentracijski logor Jasenovac: Smrt na pragu slobode“ PDF Print E-mail

U Jasenovcu će se 26. travnja 2015.g. održatikomemorativni skup u povodu obilježavanja 70. obljetnice ustanka i proboja logoraša, 22. travnja 1945.g.

Read more...
 
ODBIJENO POKROVITELJSTVO PREDSJEDNICE REPUBLIKE ZBOG OBRAČUNA S TITOM PDF Print E-mail

Uklanjanje biste Josipa Broza Tita iz Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović je za Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske u potpunosti neprihvatljiv čin.

Simbolični čin uklanjanja biste zapravo govori o njenom odnosu prema Josipu Brozu Titu kao vojskovođi, državniku i svjetskom političaru, a kroz to i o antifašizmu i antifašističkoj borbi u 2. svjetskom ratu općenito.

Read more...
 
KONSTITUIRAN SAVJET PREDSJEDNIŠTVA SABA RH - Za predsjednika Savjeta izabran Ratko Maričić PDF Print E-mail

U Zagrebu je 16. veljače 2015. godine održana konstituirajuća sjednica Savjeta Predsjedništva Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, savjetodavno tijelo kojemu je temeljna zadaća pridonijeti unaprjeđenju antifašističkih demokratskih ideja.

Read more...
 
Gnjev naroda! PDF Print E-mail

Prosvjed građana Hrvatske protiv grupe hrvatskih ekstremista, održan u subotu, 21.veljače u Zagrebu, pokazao je da narod Hrvatske ne prihvaća antidemokratske, radikalne i ultradesničarske metode rigidne hrvatske desnice.

„Šatoraši“ iz Savske ulice u Zagrebu ispred Ministarstva branitelja, ideološki su isti oni, koji su formirali Stožer za „odbranu Vukovara“, oni koji su u Splitu podigli spomenik ratnom zločincu Rafaelu Bobanu pod krinkom da je to spomenik pripadnicima HSP-a poginulih u Domovinskom ratu, kao i oni, koji su prije dvije godine zapriječili državnom vrhu Hrvatske prolaz do Spomen groblja u Vukovaru.

Read more...
 
Priopćenje u povodu upisivanja ustaškog pokliča na spomenik 9. bojne HOS-a u Splitu PDF Print E-mail

Udruga antifašista i antifašističkih boraca iz Splita s konsternacijom je primila obavijest da je na spomenik 9. bojne HOSA u ulici R. Boškovića u Splitu „pod okriljem noći“ upisan fašistički-ustaški pozdrav Za dom spremni.

S konsternacijom smo primili i izjavu gospodina pukovnika Marka Skeje „kako nije znao ništa o slovima ni o paroli“. Kakvog li licemjerja. Naime, listajući facebook IX. bojne HOSA „Rafael vitez Boban“, utvrdili smo da je još 24. prosinca 2014.g. bila objavljena sljedeća vijest:

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 23