Novosti
Povodi PDF Print E-mail

Šestog srpnja 1941. godine, zasjeda CK KPH u Zagrebu. Ilegalno je došao iz Beograda i Vladimir Popović, instruktor CK KPJ, koji je prenio odluku o dizanju ustanka. Osnovano je Operativno partijsko rukovodstvo kao vrhovno vojno zapovjedništvo partizanske vojske u Hrvatskoj i poduzeto više aktivnosti za pokretanje ustanka

 

Read more...
 
Zagreb POVIJESNA ODLUKA O NARODNOM USTANKU PDF Print E-mail

U organizaciji UABA JUG Zagreb upriličen sat povijesti u povodu Odluke Politbiroa CK KPJ od 4. srpnja 1941. godine o početku svenarodnog ustanka protiv okupatora i njegovih pomagača

Read more...
 
DAN ANTIFAŠIZMA 75. OBLJETNICA PDF Print E-mail

Dana 21. lipnja svečano je obilježena 75. obljetnica početka antifašističke borbe naroda Hrvatske, 22. lipnja 1941. godine. Svečanost su zajednički organizirali Grad Split i Udruga antifašista i antifašističkih boraca Grada Splita.

 

Read more...
 
Dubrovnik - nova knjiga u biblioteci „Da se ne zaboravi“ PDF Print E-mail

„DUBROVAČKI KOTAR U NDH“

·       Knjiga „Dubrovački kotar u NDH“ je vrlo zanimljivo i informativno štivo koje daje nezaobilazan historiografski prinos poznavanju i razumijevanju hrvatske povijesne problematike u Drugom svjetskom ratu.

 

Read more...
 
PROTESTNO PISMO PDF Print E-mail

Split, 28. lipnja 2016.

U ime Zajednice udruga ABA SDŽ, a povodom drugog, još strašnijeg incidenta (smišljeno bacanje, s trganjem trake vijenca i fizičkog napada na predsjednika  Udruge ABA Cetinske krajine), kojeg su priredili na Dan državnosti RH, pred zgradom Općine Sinj, ispred Spomenika palim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu,predstavnici sinjske HVIDR-e, na čelu s Draženom Pavlovićem-Pajom, protestiramo kontra mraka i sile, sramote i ljage na čestitost naroda Cetinskog kraja u NOB-i i Domovinskom ratu, jer to nije zaslužio. Čini, ljudi profila Dražena Pavlovića-Paje, su nedvojbeno, besprizorni ataci na Ustav RH, vrijednosti i dostignuća antifašizma Hrvatske i Domovinskog rata i, dakako, na lik i djelo dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika i partizanskog prvoborca.

 

Read more...
 
<< Start < Prev 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Next > End >>

Page 139 of 186