Novosti


NEMIRI & NESANICE: Biskup Vlado Košić troši resurse građana i Vlade RH da bi promovirao čisti fašizam PDF Print E-mail

Pitam premijera Andreja Plenkovića, ministra financija, ministricu kulture i ostale zašto mirno promatraju kako se sredstvima Vlade, to jest građana RH, financira fašistička literatura iza koje stoji Crkva

opširnije...
 
‘Za dom spremni’ je uvijek bio i ostao ustaški pozdrav koji je HOS koristio da istakne idejnu poveznicu s NDH PDF Print E-mail

Govoreći o problemu pozdrava „za dom spremni“ (ZDS), glavna je teza Andreja Plenkovića i vrha HDZ-a da taj pozdrav ima dvostruke konotacije. Po njima ZDS jest pozdrav hrvatskih fašista iz NDH, ali da su pod tim pozdravom ginuli neki branitelji te da za neke ljude ZDS ima novi značaj nastao u Domovinskom ratu i vezan uz jedinice HOS-a! I da bismo zato pozdrav „za dom spremni“ trebali tolerirati na komemoracijama. Drugim riječima, pored ustaškog ZDS-a, postoji ZDS iz Domovinskog rata. Po Plenkoviću, to su dva odvojena pojma. Tih par rečenica Plenković, Jandroković, Medved i ostali kao da su naučili napamet, samo ih ponavljaju i ne usude se ući u širu elaboraciju.

opširnije...
 
Zatvorenost je neuspjeh Hrvatske PDF Print E-mail

Imigrantske nacije poput Amerike i Australije uspješne su zajednice.

Zatvorenost, čak i prema vlastitom izbjeglom i protjeranom stanovništvu osiromašilo je Hrvatsku i učinilo je neuspješnom.

opširnije...
 
Pamtit ću lice Mire Furlan zamrznuto u užasu i strahu PDF Print E-mail

Nisam oklijevao ni trenutka kada mi se krajem rujna 1991. ukazala prilika da se u Zagrebu ukrcam u auto sarajevske registracije i s troje slovenskih kolega pođem u Beograd. Tjerala me je znatiželja zbog koje sam i postao novinar: otići tamo kamo odavde više nitko nije odlazio, vidjeti svojim očima kako rat izgleda s druge strane i o tome pisati.

opširnije...
 
Svodnicima Domovinskog rata trebaju novi branitelji PDF Print E-mail

Mnogi hrvatski političari, osobito oni koji se zalažu za demokršćanske i konzervativne vrijednosti, politiku shvaćaju kao platformu deintimiziranja vlastitog emocionalnog i obiteljskog života.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 212