Novosti


Mačehinski odnos države prema antifašizmu ili treniranje strogoće PDF Ispis E-mail

Da aktualna vlast Republike Hvatske ne poštuje Ustav, ne poštuje svoj Sabor i njegove odluke u pogledu civilizacijskih vrijednosti antifašističke borbe svima je odavno poznato, ali o tome se uporno ne oglašava demokratska javnost lijepe naše.

Više...
 
Obilježena 77.obljetnica masakra u Sloboštini kod Požege 16.8.1942-16.8.2019. PDF Ispis E-mail

Članovi ZUABA Zagrebačke županije i Grada Zagreba sudjelovali su, o svom trošku, po pozivu UABA Požega , 16. kolovoza 2019. godine, na komemoraciji nevinim žrtvama strašnog masakra u selu Sloboština kod Požege, u kojoj su podivljali ustaše Maksa Luburića prije 77. godina pohapsili i na najbrutalniji način poubijali 1.368 žena, djece i staraca izbjeglih sa Kozare, Podkozarja i mještana okolnih mjesta, a zatim ih još polužive pobacali u 5 bunara ..

Više...
 
Karusel s Pantovčaka: „TAKOZVANI“ USTANAK U SRBU BIO JE POKOLJ HRVATA PDF Ispis E-mail

Najavljujući kandidaturu za drugi mandat u krajnje desnom Hrvatskom tjedniku, Kolinda Grabar – Kitarović, za antifašistički ustanak u Srbu kaže: „O takozvanom ustanku mislim što i većina Hrvata - to nije bio nikakav ustanak, nego pokolj Hrvata“.

Više...
 
Perjasica: OBLJETNICA PARTIZANSKOG ODREDA PDF Ispis E-mail

U partizanskom naselju obilježena 78. obljetnica formiranja Perjasičkog odreda. O ustaničkim danima ali i o aktualnoj društveno-političkoj zbilji u Hrvatskoj, na skupu govorili Franjo Habulin, predsjednik SABA RH, Ratomir Bošnjak, predsjednik Saveza udruga antifašista Karlovačke županije i Dušan Božić, predsjednik VSNM-a Barilovića

Više...
 
Uštica: SPOMEN NA ROMSKE ŽRTVE PDF Ispis E-mail

Komemorativnim skupom na tamošnjem romskom groblju na kojem je pokopano 16173 pripadnika romske zajednice, obilježen je po osmi put Međunarodni dan sjećanja za romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 145