Novosti


Njemačka pod mjerama obilježila 75. godišnjicu završetka Drugog svjetskog rata PDF Print E-mail

U NJEMAČKOJ je danas obilježena 75. godišnjica kapitulacije nacističke Njemačke, čime je Drugi svjetski rat okončan na području Europe, a njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier je ukazao na potrebu očuvanja sjećanja ne strahote rata.

opširnije...
 
Članicama i članovima Saveza Antifašističkih boraca i Antifašista Republike Hrvatske PDF Print E-mail

Poštovane članice i članovi Saveza Antifašističkih boraca i Antifašista Republike Hrvatske.

U ime pripadnica i pripadnika ruske nacionalne manjine koji žive u Zagrebu čestitam vam 75.godišnjicu pobjede nad fašizmom!

opširnije...
 
Na Mirogoju odana počast oslobodiocima i žrtvama fašizma PDF Print E-mail

Povodom obilježavanja 75. godišnjice oslobođenja Zagreba i Dana pobjede, odnosno 75-godišnjice službenog završetka Drugog svjetskog rata u Evropi, danas su brojne delegacije na centralnom zagrebačkom groblju Mirogoj kod grobnice Narodnih heroja polaganjem vijenaca i cvijeća, te paljenjem cvijeća odale počast poginulim borcima za slobodu i žrtvama okupatora i domaćih izdajnika.

opširnije...
 
Dan pobjede - 75. obljetnica PDF Print E-mail

Drugi svjetski rat počeo je 1. rujna 1939. godine napadom Reicha na Poljsku, završio je 2. rujna 1945. kapitulacijom Japana. Trajao je punih šest godina.

opširnije...
 
Na današnji dan prije 75 godina oslobođen je Zagreb PDF Print E-mail

Pavelić i njegova svita već su potiho zbrisali, a partizani, uglavnom Hrvati, ušli su u grad

Berlin je već bio pao. Hitler se ubio, a nacističke snage polagale su oružje pred noge pobjedničkim vojskama Saveznika. Taj dan, 8. svibnja 1945., točno prije 75 godina, u berlinskoj četvrti Karlshorst pripremalo se potpisivanje akta bezuvjetne kapitulacije nacističke Njemačke.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 173