Novosti


Povjesničar Ivo Goldstein o 30 godina hrvatske neovisnosti PDF Print E-mail

Gost emisije Nedjeljom u 2 je povjesničar Ivo Goldstein, a 30 godina hrvatske neovisnosti, rat, privatizacija, ideološke podjele te članstvo u Europskoj uniji neke su od tema emisije.

opširnije...
 
Govor mržnje na partizanskom spomeniku iznad Knina PDF Print E-mail

Nepoznati počinitelji unakazili su porukama mržnje i ustaškim znakovljem slavni antifašistički spomenik na brdu Spas iznad Knina, otkrila je u Saboru u srijedu 17. marta SDSS-ova zastupnica Anja Šimpraga. Na spomeniku su ostavljeni grafiti "Ubij Srbina", "Ustaše Knin", "Mrzin pandure" te ustaško slovo "U".

opširnije...
 
Knjige koje valja pročitati PDF Print E-mail

Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske objavio je dva zanimljiva naslova koja su zbog epidemije koronavirusa prošla prilično nezapaženo.

opširnije...
 
Ratna kronika PDF Print E-mail

PRISTUPANJE TROJNOM PAKTU

Vlastodršci Jugoslavije, u skladu sa svojom politikom fašizacije zemlje, te uvjereni da je pobjeda fašističkih sila već osigurana pristupii su 25. ožujka 1941. godine Trojnom paktu, izvršivši na taj način potpunu kapitulaciju Jugoslavije i predaju njezinih naroda na milost i nemilost fašističkim imperijalistima. CK KPJ objavio je proglas u kojem je taj vladin akt osudio kao nacionalnu izdaju. U Beogradu ali i drugim mjestima demonstracije ogorčenog naroda dosegle su vrhunac 27. ožujka

opširnije...
 
Svetičko Hrašće PDF Print E-mail

SPOMEN NA KARLOVAČKU BRIGADU

Polaganjem vijenaca podno spomenika palim borcima i žrtvama fašističkog terora i evociranjem sjećanja na borbeni put - obilježena 77. obljetnica te partizanske jedinice. Značajnu ulogu brigada je imala u borbama za oslobođenje šireg karlovačkog područja. Ratni put je završila ulaskom u Karlovac 6. svibnja 1945. godine

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 223