Novosti


Preminula je Vera Gerovac-Blažević PDF Print E-mail

U 91. godini života napustila nas je Vera Gerovac-Blazević. Rođena je 7. travnja 1930. u Jezeranima, Brinje u Lici, u radničkoj obitelji, kao najmladje od šestero djece. Starija sestra Ljubica Gerovac, narodni heroj, poginula je 1942.g godine.

opširnije...
 
AUSCHWITZ-BIRKENAU PONOVNO OTVORIO VRATA PDF Print E-mail

Poljski državni muzej Auschwitz-Birkenau tri je mjeseca bio zatvoren za posjetitelje zbog pandemije Corona virusa. Odolijevajući pandemiji u Muzeju je otpušteno mnogo zaposlenika, a 18-tero ih je otišlo u mirovinu.

opširnije...
 
DOBRI ČOVJEK NOVAK ĐOKOVIĆ PDF Print E-mail

La Croate, Novak Đoković“, najavio je službeni spiker teniskog turnira u Montrealu 2007. godine i pozvao pobjednika da se obrati sa nekoliko riječi publici, kao što je to običaj na takvim velikim natjecanjima. Prepuni stadion, razdragano navijačko mnoštvo od više tisuća obožavatelja teniske igre, pljeskalo je i skandiralo velikom pobjedniku Novaku Đokoviću koji je te godine, da bi osvojio taj prestižni naslov, morao pobjediti tri teniska velikana sa najboljim rankingom – Andya Roddicka, Rafaela Nadala i Rogera Federera.

opširnije...
 
ROSENSAFT U THE INDEPENDENTU PROTIV PORASTA FAŠIZMA U HRVATSKOJ PDF Print E-mail

Potpredsjednik i glavni savjetnik Svjetskog židovskog kongresa Menachem Z. Rosensaft potpisao je članak u The Independentu kojima upozorava na izostanak odgovarajućih reakcija hrvatskih vlasti na sve izraženije rehabilitiranje ustaškog fašističkog pokreta.

opširnije...
 
In memoriam – Ivo Tartaro (1935–2020) PDF Print E-mail

Preminuo je naš istaknuti član Zajednice udruga antifašista i antifašističkih boraca Županije zadarske, član Udruge antifašista Grada Zadra i član Društva J. B. Tito, drug Ivo Tartaro.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 186