Novosti


U SRBU OBILJEŽEN DAN USTANKA NARODA HRVATSKE PDF Print E-mail

U organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH i Srpskog narodnog vijeća, u ličkom mjestu Srb obilježena je 79. godišnjica ustanka naroda Hrvatske. Zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, skupu su prisustvovale samo delegacije, bez uobičajenog dolaska velikog broja antifašista iz Hrvatske, BiH i Srbije.

opširnije...
 
OBILJEŽENA OBLJETNICA PRVE ORUŽANE AKCIJE BANIJSKIH PARTIZANA PDF Print E-mail

Ustanici pod vodstvom Vasilja Gaćeše su prije 79 godina napali zgradu općine i željezničke stanice u Banskom Grabovcu. Nekoliko dana kasnije ustaše su, ne samo radi odmazde, već kao dio smišljenog plana istrebljenja Srba, u tom mjestu zvjerski masakrirali 1285 ljudi privedenih iz cijele Banije

opširnije...
 
In memoriam PDF Print E-mail

MATO JERINIĆ

22. veljače 1939. – 22. srpnja 2020.

Mato Jerinić, još jedan od istaknutih stanovnika Grada kojemu je podario desetljeća predanog rada i ljubavi, preminuo je u srijedu, 22. srpnja ove godine. Zadnjih nekoliko mjeseci ga nije bilo sresti u điravanju Lapadom ni u Gradu, jer ga je teška bolest vezala najprije za kuću gdje je stanovao, a potom i sve više za krevet, da bi prošloga tjedna bio prebačen u Opću bolnicu Dubrovnik,a potom u Klinički bolnički centar u Splitu gdje je i preminuo i otišao tiho na put bez povratka, u vječni mir u svojoj Trnovici.

opširnije...
 
Popular Front against Fascism PDF Print E-mail

the VII World Congress of the Communist International

The FIR reminds of the VII World Congress of the Communist International, which took place 85 years ago from July 25 to August 20, 1935 in Moscow. We remind not only of it, because the communists from all parts of Europe made a valuable contribution to the anti-fascist fight, in the ranks of the partisans, the resistance movement and in the solidarity with persecuted persons. We reminds on it, because during this conference trend-setting resolutions were made, which had meaning for the anti-fascist forces far beyond the ranks of the communists.

opširnije...
 
U POVODU 79. OBLJETNICE DANA USTANKA NARODA HRVATSKE PDF Print E-mail

Prije 79 godina u Srbu, u Lici, ustanici se organiziraju na ustanak protiv zločinačke ustaške vlasti, koja je samim proglašenjem NDH 10. travnja 1941. godine kršila elementarna ljudska prava na život. Ustanak je bio lišen bilo kakve ideologije i mržnje, bez konteksta koji se danas želi servirati hrvatskom narodu u želji da se zasjeni pozitivan značaj antifašističke borbe u Hrvatskoj.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 192