Novosti


OSLOBAĐANJE HRVATSKE OD TUĐMANOVOG GOVORA PDF Print E-mail

Nisu imali vremena da pokupe svoje prljave pare“, govorio je Franjo Tuđman u Kninu, dok su Jovo i njegova žena Kata, koja je bila katolkinja iz susjednog sela u okolici Knina, pristizali u traktorskoj koloni u njima nepoznatu sredinu, među nepoznate ljude u centralnoj Srbiji. Sve što su imali i stvarali cijeli život ostalo je u Hrvatskoj koju su napustili teška srca, ali u strahu od topovskih granata koje su parale nebo i sijale strah. Nadali su se da će se brzo vratiti, tim više što je dvoje njihove djece završilo škole i žive u Zagrebu. Odškolovali su djecu radeći cijeli život u poljoprivredi, dok je Jovo kopao, Kate je prodavala različite poljoprivredne proizvode na tržnici u Kninu, a onih godina kada je zemlja bila izdatnija te bolje plodove davala i u Šibeniku. Nisu imali ušteđevine, izuzevši 200 dollara koje je Jovi ostavio brat od tetke iz Amerike, a koji ih je posjetio prije deset godina. Tih darovanih 200 amerikanskih dollara ostalo je kada su počele padati granate spremljeno u ormaru njihove spavaće sobe, „sakriveno“ za „crne dane“ u uredno složenoj posteljini koju nisu koristili, a koju je Kata donijela kao miraz. U panici i strahu, kada su zagrmile granate, nisu ni bili svjesni da su za njih upravo nastupili „crni dani“ i ne sjetivši se onih 200 amerikanskih dollara.

opširnije...
 
Jasenovac PDF Print E-mail

SPORNI FELJTON

Glas Koncila objavljuje revizionističku ‘nizanku‘ o Jasenovcu. O ustaškim klanjima nema ni slova

Iako je feljton prošao manje-više nezapaženo teško je vjerovati da Bozanić i njegovi suradnici nisu vidjeli što objavljuje Glas Koncila

opširnije...
 
Idejna kriza hrvatske politike PDF Print E-mail

Zemlja u kojoj na izbore izađe manje od polovice birača je zemlja u dubokoj političkoj krizi. Ta kriza nije kriza vlasti, kako se obično, u kolokvijalnom govoru, poimlje pojam političke krize.

opširnije...
 
PANDEMIJA KORONAVIRUSA PDF Print E-mail

Šef UN-a zabrinuto dramatično poručio: Svijet treba novi model upravljanja, na prekretnici smo

Generalni tajnik UN-a Antionio Guterres u subotu je upozorio da se svijet nalazi “na prekretnici” te je pozvao na novi model globalnog upravljanja u borbi s nejednakostima koje su se produbile pandemijom koronavirusa.

opširnije...
 
ZAŠTO DOSADAŠNJE ODLUKE TOLIKIH SUDOVA NISU DOVOLJNE DA THOMPSON I SVI DRUGI SHVATE DA JE ZDS ZABRANJEN I KAŽNJIV? PDF Print E-mail

U novom nastavku polemike o 'Za dom spremni', bivši predsjednik Josipović odgovara odvjetnici Vesni Alaburić

Da, bilo bi dobro/bolje da se posebnim zakonom uredi odgovornost za korištenje ustaških i drugih zločinačkih simbola i pjesama. Ponavljam, ne zato što članak 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ne bi omogućavao njihovo kažnjavanje, već zato što to ne čini dovoljno strogo i što otvara mogućnost pogrešnih tumačenja kakve imaju VPS i Alaburić koja za posljedicu imaju nekažnjivost izvikivanja ZDS.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 192