Novosti


Goldstein: Milanović je pokazao čvrstinu, "Za dom spremni" je ustaški pozdrav PDF Print E-mail

POVJESNIČAR i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Ivo Goldstein ocijenio je kako je predsjednik Zoran Milanović ispravno procijenio da treba spriječiti uporabu pozdrava "Za dom spremni" u javnom prostoru jer je vezan za ustaše i zločine koje su oni počinili.

opširnije...
 
A ON ĆE ŽIVJETI I DALJE PDF Print E-mail

Za golemu većinu četrdesetogodišnjaka u Republici Hrvatskoj datum 4. svibnja 2020. znači tek dan kada na snagu stupa novi set mjera kojima se ublažavaju ograničenja i zabrane uvedene u sklopu borbe protiv covida19. Neće znati, baš kao ni njihovi vršnjaci u drugim zemljama nastalima na razvalinama Jugoslavije (jer najvjerojatnije nisu imali prilike ni saznati - ta, imali su tek deset godina kada se raspala jugoslavenska federacija) da je upravo na taj dan prije točno četrdeset godina umro čovjek koji je, bili oni toga svjesni li ne, sviđalo se to njima ili ne, ključno utjecao na živote njihovih baka i djedova, njihovih roditelja, ali i njih samih. A bitno je utjecao i na zbivanja u jugoistočnoj Evropi, ali i u svijetu.

opširnije...
 
Politički analitičari PDF Print E-mail

Gjenero i Puhovski suglasni: Milanović je izvrsno postupio, provokacija s ustaškim pozdravom je sramotna

Politički analitičari Davor Gjenero i Žarko Puhovski ocijenili su u petak odlazak predsjednika Republike Zorana Milanovića s obljetnice Bljeska u Okučanima kao izvrstan i logičan potez, a provokaciju s pozdravom Za dom spremni kao sramotnu i s političkim interesima.
opširnije...
 
KLASIĆ ODUŠEVLJEN MILANOVIĆEM: PDF Print E-mail

‘HOS nema veze s Bljeskom, povezani su s NDH i ustaštvom’

Povjesničar Hrvoje Klasić za N1 je komentirao odlazak predsjednika Republike Zorana Milanovića s obilježavanja godišnjice VRO “Bljesak” nakon što su se pojavili pojedinci u HOS-ovim majicama s natpisom “Za dom spremni”.

opširnije...
 
Dan pobjede PDF Print E-mail

DAY OF LIBERATION - 8/9 MAY 2020 - DAY OF VICTORY

Even if the current restrictions do not make large public commemoration celebrations possible, the FIR and its member federations commit this historical date in the anti-fascist sense.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 173