Novosti


Vidi se iz svemira, ali ne iz Banskih dvora PDF Print E-mail

Dok se slavi 10.travanj i 80-ta godišnjica uspostave NDH, Hrvatska šuti.

Protekla su tri dana a ni riječi osude od Milanovića, Plenkovića i Jandrokovića.

opširnije...
 
Imamo li slobode koje nam garantira Ustav Republike Hrvatske PDF Print E-mail

Zaštita ljudskih prava i temeljnih sloboda

Člankom 38. Ustava RH jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli. Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja.

opširnije...
 
Spomen šetnja Zagrebom PDF Print E-mail

U povodu 80 godina od proglašenja Nezavisne države Hrvatske, Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću organizirala je 10. aprila spomen-šetnju Zagrebom s početkom ispred nekadašnje zgrade Radio Zagreba gdje je prije 80 dana pukovnik Slavko Kvaternik proglasio osnivanje NDH.

opširnije...
 
Prije 90 godina: Temelji druge Španjolske Republike PDF Print E-mail

Valja se prisjetiti osnutka druge španjolske republike prije 90 godina, jer to primjerno ilustrira sukob između antifašističko-demokratskog razvoja i fašističke opasnosti.

opširnije...
 
Postani partizan i ti! PDF Print E-mail

Umjesto "Čovječe, ne ljuti se" uskoro ćete moći zaigrati zanimljivu društvenu igru u kojoj ste - partizan! Kako biste pobijedili okupatore, u 5 godina rata morati ćete ispuniti 5 posebnih misija i 5 zadataka, a pobjednik je igrač koji sakupi najviše bodova u Partizanskoj školi i posebnim misijama. "Postani partizan" djelo je mladog i zanimljivog slovenskog autora i aktiviste Darka Nikolovskog. Više o njemu i nastanku igre pročitajte u intervjuu:

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 2 of 223