Novosti


Dvadesetprva obljetnica ratnih zločina u Gošiću i Varivodama PDF Print E-mail

Petnaestak članova Udruge antifašističkih boraca i antifašista JUG Zagreb, sa 30 članova iz ostalih UABA Zajednice UABA Zagrebačke županije i Grada Zagreba, priključilo se komemoraciju u selu Varivode, Šibensko kninska županija, u srijedu 28. rujna. Tužnom skupu prisustvovalo je preko 250 građana sela Varivode i okolnih mjesta, izaslanstvo Predsjednice RH sa Nikicom Valentićem na čelu, predstavnici Šibensko kninske županije- zamjenica Šimpraga, izslanstvo Grada Šibenika, Veleposlanstvo Republike Srbije, brojni predstavnici SNV, koji su polaganjem vijenaca odali počast nevinim žrtvama  staraca pobijenih na svojim pragovima poslije  VRA Oluja, od strane zločinaca odjevenih u odore hrvatske vojske. Počast su odali i brojne delegacija antifašista, među kojima i ZUABA Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Read more...
 
Putokazi ODLUKE O JEDINSTVENOM NAZIVU PARTIZAN I PARTIZANSKI ODRED PDF Print E-mail

U Stolicama je 26. rujna 1941. donijeta odluka da se ukida naziv gerilac i gerilski odred i da svuda bude jedinstven naziv partizan i partizanski odred. U odluci se navodi: „Na teritoriju Hrvatske partizani u čisto hrvatskim krajevima moraju imati osim zvijezde i hrvatsku trobojku, a na teritoriju gdje se nalazi hrvatsko i srpsko stanovništvo, partizani moraju imati osim zvijezde srsku i hrvatsku trobojku“

Read more...
 
Andigola OSLONAC U NARODU PDF Print E-mail

Ispred spomenika palim borcima Narodnooslobodilačkog rata svečano obilježena 73. obljetnica osnutka prve brigade u Moslavini (Druga brigada 2. operativne zone)

Read more...
 
JESEN DEMOKRACIJE PDF Print E-mail

Jesen je stigla točno i sa svim obilježjima toga godišnjeg doba. Čak nam se nadvila nad društvo, politiku, ekonomiju. Puno toga se događalo u ovom vrućem ljetu, ono što smo samo naslućivali, šaputali o opasnosti od neofašizma, neonacizma, neoustaštva, sada je gorka stvarnost, više  ni aktualna vlast u odlasku, ali i nova u dolasku poslije izbora  to i ne skriva, dapače taj strah se instrumentalizira kroz sustav vlasti i moći. Nad lijepom našom domovinom nadvili se crni olujni oblaci i prijete da potamne i ono što je ostalo od demokracije, jednakosti ljudi svih vjera i nacija i od nade u bolji život za većinu građana.

 

Read more...
 
Postizborna pregovaranja – prolazi i drugi tjedan PDF Print E-mail

TAKO TO ONI RADE

·        Lijepa naša pod hitno treba prava, a ne tehnička rješenja u Vladi i Saboru da se počne uistinu baviti problemima što su se godinama nataložili i pritišću sa svih strana, a vrijeme se više-manje gubi na sedam točaka Most-ova ultimatuma koje baš i nisu od tako presudne važnosti da ne bi mogle ostat i za malo kasnije

Read more...
 
<< Start < Prev 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Next > End >>

Page 142 of 195