Novosti


Obilježena 71. obljetnica oslobođenja Splita PDF Print E-mail

U Splitu je 26. listopada obilježena 71. obljetnica oslobođenja Splita. Tom je prigodom izaslanik predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Krešimir Sršen uručio priznanja – Povelju za nesebično zalaganje u promicanju vrijednosti NOB-a i antifašističke Hrvatske, drugovima Juroslavu Buljubašić, afirmiranom privredniku i novinarima i publicistima Ivici Ivaniševiću i Damiru Piliću.

Read more...
 
PREMINUO ŽIVKO JUZBAŠIĆ PDF Print E-mail

U Zagrebu je 20. listopada, u 92. godini, umro Živko Juzbašić, antifašistički prvoborac, zaslužni privrednik i humanistički angažirani političar. U privrednom, političkom i društvenom životu Hrvatske od Drugoga svjetskog rata do Domovinskog rata časno je i odgovorno obnašao mnoge odgovorne dužnosti.

Read more...
 
70.obljetnica pobjede nad fašizmom PDF Print E-mail

U povodu 70.obljetnice pobjede nad fašizmom, nacizmom, ustašama i četnicima, Članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Zadra 20. listopada 2015. položili su vijenac na porušeni spomenik palim partizanima u borbi za oslobođenje Knina i Dalmacije na brdu Spas, podno Kninske tvrđave.

Read more...
 
ŽEVRNJA OTKRIO USTAŠKI SPOMENIK PDF Print E-mail

Zlatko Ževrnja u općini Podbablje u mjestu Drum otkrio spomenik sa šahovnicom sa bijelim poljem i velik slovom U. spomenik na koji je postavljena ploča sa navedenim simbolima je nekad bio spomenik NOB-u ali je originalna ploča skinuta i stavljena danas nova.

Read more...
 
Antifašizam u Hrvatskoj danas: Borba za novi ekonomski i društveni razvoj PDF Print E-mail

(uvodno izlaganje Franje Habulina, predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista na Skupštini Saveza 22. rujna 2015)

Read more...
 
<< Start < Prev 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Next > End >>

Page 145 of 173