Novosti


Hrvatski državni sabor PDF Print E-mail

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Hrvatskog sabora, izabrani predsjednik, akademik Željko Reiner, održao je prigodni nastupni govor u kojem najavljuje „da će predložiti promjenu naziva Hrvatski Sabor u naziv HRVATSKI DRŽAVNI SABOR“. U javnom mnijenju ova je najava odmah poprimila vrlo kritične tonove s aspekta povijesne zbilje i zdravog razuma jer su u njoj kritičari opravdano vidjeli njegovanje i afirmaciju neslavne hrvatske prošlosti određene proglašenjem i postojanjem NEZAVISNE DRŽAVE HRVATSKE.

Read more...
 
Povodom svjetskog Dana holokausta PDF Print E-mail

Povodom svjetskog Dana holokausta koji se obilježava 27. siječnja, Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Splitsko-dalmatinske županije, u ime 9 antifašističkih udruga sa područja naše županije, s pijetetom će se pridružiti obilježavanju spomena na poginule pripadnike NOB-e i žrtave fašizma iz reda splitske židovske zajednice.

Read more...
 
Antifašisti dodijelili Povelju Z. Milanoviću PDF Print E-mail

Zoranu Milanoviću, dosadašnjem predsjedniku Vlade RH, Povelju Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH za izvanredne zasluge na razvijanju i unapređenju antifašizma, uručio je Franjo Habulin, predsjednik Saveza na prigodnoj svečanosti, što je održana u prostorijama Saveza 21. siječnja 2016. Tom se prigodom predsjednik Saveza Franjo Habulin zahvalio Z. Milanoviću na njegovoj potpori Savezu u organizaciji događaja koji se odnose na NOB, posebno u organizaciji obilježavanja 70. Obljetnice pobjede nad fašizmom.

Read more...
 
SMJENA NA VRHU OPATIJSKOG UABA! PDF Print E-mail

Održan je sastanak Predsjedništva u opatijskoj Udruzi antifašista. Glavna vijest je da je predsjednik Oleg Mandić nakon osam uspješnih godina podnio ostavku.

Read more...
 
Održana Izborna skupština Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH - Za predsjednika izabran Franjo Habulin PDF Print E-mail

U Zagrebu je 17. prosinca 2015. održana Izborna skupština Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH na kojoj su prihvaćeni programski i financijski izvještaj za proteklo mandatno razdoblje 2013-2015, Programski zadaci SABA RH u mandatnom razdoblju 2015-2019, Program rada i Financijski plan za 2016. godinu, te su izabrani predsjednik SABA RH, članovi Predsjedništva, Nadzornog odbora, članovi Savjeta SABA RH i likvidator.

Read more...
 
<< Start < Prev 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Next > End >>

Page 150 of 180