Vijesti
Europski sud već je odlučio: PDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2020 13:01

Crvenu zvijezdu ne može se zabraniti

Prema mišljenju Europskog suda, zvijezda se ne može promatrati kao simbol koji predstavlja isključivo komunističku totalitarnu vladavinu, kao što to implicira mađarska Vlada. Jasno je da zvijezda još uvijek simbolizira i međunarodni radnički pokret, boru za pravednije društvo, kao i određene zakonske političke stranke aktivne u različitim državama članicama", kaže se u presudi.

opširnije...
 
NA RIJEČKOM NEBODERU POSTAVLJENA VELIKA CRVENA ZVIJEZDA! PDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2020 12:58

Ovo je simbol borbe za pravednije društvo’

Nakrivljena i okrnjena zvijezda u svojoj primarnoj simbolici komunicira paradoks odbačenog, ali još uvijek „opasnog“ antifašističkog, ali i revolucionarnog nasljeđa, kao simbol međunarodnog radničkog pokreta i borbe za pravednije društvo

opširnije...
 
"Obiteljsko stablo ili kuće kojih nema" na Dotrščini PDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2020 12:52

U Spomen-području Dotrščina, stratištu na kojem su ustaške fašističke vlasti pogubile tisuće Zagrepčanki i Zagrepčana i drugih koji su mislili drugačije, priređena je u subotu 19. rujna 2020. memorijalna akcija nazvana "Obiteljsko stablo ili kuće kojih nema". Instalaciju je osmislila umjetnica Tonka Maleković, a organizirana je u okviru aktivnosti Virtualnog muzeja Dotrščina i u partnerstvu sa SNV-om.

opširnije...
 
Do kada gospodo ! PDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2020 12:42

Zašto je bježala Katarina Peović ?

I kad čestit čovjek u Hrvatskoj usred silne proizvodnje afera povezanih s krađom i lopovlukom, pomisli da ga više ništa ne može iznenaditi, gotovo pomiren s činjenicom da je vrag odnio šalu, pojavi se Josip Đakić.

opširnije...
 
Podgarić PDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2020 12:35

ANTIFAŠIZAM JE DIO USTAVA

Na svečanosti povodom 75. obljetnice oslobođenja sjeverozapadne Hrvatske kod Spomenika revolucije naroda Moslavine, ZORAN MILANOVIĆ, predsjednik Republike Hrvatske, među inim je istaknuo i da antifašizam nije slučajno uvršten u Ustav

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 173