Vijesti
Izložba posvećena žrtvama Holokausta PDF Ispis E-mail
Petak, 27 Siječanj 2012 11:56
Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka organizira prigodnu izložbu pod nazivom »U paklu su zvijezde ravnodušno sjale«. Izložba će biti svečano otvorena ovog petka, 27. siječnja, u krčkoj galeriji Decumanus u 18 sati.
 
Sastanak antifašista s počasnim predsjednikom SABA RH Stjepanom Mesićem o aktualnim problemima PDF Ispis E-mail
Petak, 27 Siječanj 2012 11:21
Bivši Predsjednik RH i počasni predsjednik SABA g. Stjepan Mesić razgovarao je u svojem Uredu u Zagrebu s dr.sc. Sašom Blagusom, g. Zoranom Pusićem, predsjednikom Građanskog odbora za ljudska prava, g. Jovanom Vejnovićem, potpredsjednikom Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske i g. Duškom Zorićem iz udruge Pravda iz Bjelovara o odnosu prema antifašizmu i antifašistima u današnjoj Hrvatskoj.
Više...
 
‘Dianina lista’ hrvatskih autorica osvojila Trst PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 26 Siječanj 2012 20:53
Diana Budisavljević stvarna je heroina nagrađenog filma Dokumentarni film “Dianina lista”, producentica Dane Budisavljević i Miljenke Čogelje iz zagrebačke produkcijske tvrtke “Hulahop”, osvojio je nagradu EAVE European Producers Workshop za najbolji projekt na koprodukcijskom forumu When East Meets West, koji se od 19. do 21. siječnja održavao u Trstu.
Više...
 
Prije 70 godina nacisti su odlučili da Njemačka zauvijek bude osramoćena PDF Ispis E-mail
Srijeda, 25 Siječanj 2012 20:51
Vila u Wannseeu, elitnom naselju nedaleko od Berlina gdje je prije sedamdeset godina dogovoreno istrebljenje europskih Židova, mjesto je" bijesa i srama".
 
 
Skup 'Poučavanje o holokaustu' PDF Ispis E-mail
Srijeda, 25 Siječanj 2012 15:51
Poučavanje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti državni je stručni skup koji traje do 27. siječnja i na kojemu će domaći i međunarodni stručnjaci dati učiteljima i nastavnicima smjernice o tome kako poučavati o holokaustu, upoznati ih s postignućima te im u radionicama dati primjere pristupa toj temi kako bi ih mogli primijeniti u nastavi.
 
Skup koji se održava devetu godinu namijenjen je učiteljima i nastavnicima povijesti, etike, vjeronauka, filozofije, sociologije, hrvatskoga i stranog jezika, a organizira ga Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvom kulture i Yad Vashemom iz Izraela. Osim u Zagrebu skup se održava i u Spomen-području Jasenovac.
Više...
 
<< Početak < « 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » > Kraj >>

Stranica 131 od 145