Vijesti
Reagiranje na prikazivanje nacističkih simbola u HRT-ovoj emisiji PDF Print E-mail
Monday, 20 February 2012 15:05
Nakon što je u emisliji HRT-a Globalno sijelo prikazan prilog u kojem je jedan motocikl bio „ukrašen“ nacističkim simbolom postrojbi „SS“, nitko od nadležnih na HRT-u nije reagirao. Naš čitatelj se odlučio na otvoreno pismo HRT- na koje je dobio očekivani odgovor. Prepisku sa HRT-om donosimo Vam u cjelosti:
Read more...
 
Antifašisti traže da Sabor ne sponzorira obilježavanje Bleiburga PDF Print E-mail
Sunday, 19 February 2012 16:55
Također Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske će zahtijevati da se ne ukida državni praznik 22. lipnja, Dan antifašizma u Hrvatskoj.
 
Član Predsjedništva Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, Ivan Fumić, najavio je kako će njihov Izvršni odbor predložiti Hrvatskom saboru prestanak pokroviteljstva nad komemorativnim svečanostima kojima se svake godine obilježavaju žrtve Bleiburga. Također će zahtijevati da se ne ukida državni praznik 22. lipnja, Dan antifašizma u Hrvatskoj. Takav su prijedlog podržali sudionici izborne i izvještajne skupštine Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Petrinje.
Read more...
 
Nova vlada bitno ne mijenja odnos prema komemoriranju ustaštva PDF Print E-mail
Saturday, 18 February 2012 15:44
Vlada je u ovogodišnjem proračunu povećala sredstva za Spomen područje Jasenovac i obilježavanje antifašističke borbe sa 249.000 na 500.000 kuna, koliko se godinama izdvaja za komemoraciju na Bleiburgu, čiji je pokrovitelj Sabor.
 
Dok je Sabor pokrovitelj Bleiburga, u Hrvatskoj će postojati ustaštvo, napisao je historičar Daniel Ivin u otvorenom pismu predsjedniku Sabora Borisu Špremu, protestirajući zbog pokroviteljstva Sabora nad komemoracijom na poljani blizu spomenutog austrijskog mjesta, na kojoj je u borbi s partizanskim jedinicama poginulo tek dvadesetak ustaških vojnika koji se nisu htjeli predati.
Read more...
 
Križarski borac pomoćni biskup Pozaić PDF Print E-mail
Wednesday, 15 February 2012 17:43
Pojedini biskupi i niže rangirani svećenici koriste baš svaku priliku da ospu drvlje i kamenje na Narodnooslobodilačku borbu, a osobito na njene predvodnike – komuniste, osobito SKOJ-evce!
 
Posljednji povod za napad na NOP, od strane pomoćnog biskupa Pozaića jeste odluka ministra zdravlja dr. Ostojića o utvrđivanju početka života čovjeka. Koristeći svoj položaj, g. Pozaić je s oltara nastojao izvrijeđati cijelu Vladu RH, a dakako i SKOJ-evce, koji su mu, očito, osobito mrski.
Read more...
 
Jakovina: Oprezno s Danom antifašizma PDF Print E-mail
Wednesday, 15 February 2012 15:38
Ukidanjem tog praznika iščezlo bi iz javnosti barem 70 posto medijskih priloga o pozitivnim vrijednostima antifašizma, kaže Tvrtko Jakovina.
 
Dok Vlada razmišlja o tome da Dan antifašističke borbe ubuduće bude jedan od tri radna praznika, za obilježavanje tog dana ove godine namjerava izdvojiti nešto više novca. Naime, za obilježavanje Dana antifašizma kao i za Spomen područje Jasenovac ove godine Vlada planira utrošiti pola milijuna kuna, što je 255 tisuća kuna više nego...
 
 
<< Start < Prev 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Next > End >>

Page 132 of 150