Vijesti
Od Obraza do Lica PDF Print E-mail
Sunday, 24 June 2012 13:10
Tri godine nakon što je podnesen zahtjev, Ustavni sud Srbije donio je odluku o zabrani rada Udruženja građana Otačastveni pokret “Obraz” zbog djelovanja usmjerenog na kršenje zajamčenih ljudskih i manjinskih prava i izazivanja nacionalne i vjerske mržnje. U odluci suda se kaže da potreba društva za zabranom proističe iz toga što se “Obraz” svojim proklamiranim načelima, djelovanjem i podržavanjem nasilja zalaže za model društva zasnovanog na diskriminaciji odgovarajućih etničkih, vjerskih, seksualnih i drugih skupina, upotrebom govora mržnje, uznemiravanja i ponižavajućeg postupanja, te zato što je suglasan s nasiljem kao sredstvom za postizanje ciljeva. “Sabornost”, jedan narod, jedna crkva, “domaćinski” princip života, plakati sa slavljenjem Ratka Mladića, prijetnje svima koji drukčije misle, fizičko nasilje, neredi – sve se to može pripisati upravo zabranjenom “Obrazu”, protiv čijih su pripadnika već podnesene brojne prekršajne i kaznene prijave.
Read more...
 
Dan antifašističke borbe PDF Print E-mail
Friday, 22 June 2012 21:48
U šumi Brezovici pokraj Siska svečano se obilježava Dan antifašističke borbe i 67. obljetnica pobjede nad fašizmom. Središnja svečanost počela je kod spomenika Prvom partizanskom odredu, gdje su predstavnici hrvatskoga državnog vrha, predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović te potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko položili vijence i zapalili svijeće. u U ime Oružanih snaga Republike Hrvatske vijenac je položio zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Slavko Barić.
Read more...
 
U Mađarskoj osvanula bista Hitlerovog saveznika PDF Print E-mail
Tuesday, 19 June 2012 18:03
Kamena bista jedne od najosporavanijih figura Mađarske, Miklosa Horthyja, regenta od 1920. do 1944., saveznika Adolfa Hitlera, otkrivena je u subotu u selu Csokako s 1.300 stanovnika, 60-ak kilometara zapadno od Budimpešte.
 
Predsjednik općine je izjavio da im je 'Horthy pokazao put'.
 
Predsjednik općine je pred skupom od oko 80 ljudi dodao da je 'zemlja bila sve rascjepanija i da je jedinstvo zemlje bio jedan od prioriteta'.
Read more...
 
Osječanin pritvoren zato što je na Facebooku vrijeđao Židove i promicao neonacizam PDF Print E-mail
Sunday, 17 June 2012 16:39
OPĆINSKO državno odvjetništvo u Osijeku je nakon uhićenja ispitalo 22-godišnjaka zbog sumnje da je na Facebooku vrijeđao Židove i promicao neonacizam.
 
"Ujedno, sucu istrage je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka uništenjem i izmjenom dokaza i tragova važnih za kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja djela", napisali su iz Općinskog državnog odvjetništva.
 
Mladiću je određeno mjesec dana pritvora, a prijeti mu od tri mjeseca do tri godine zatvora zbog širenja rasne i druge diskriminacije.
Read more...
 
Srećan 80. rođendan, Antifa! PDF Print E-mail
Saturday, 16 June 2012 11:38
10. jula 1932. u Berlinu, na zajedničku inicijativu Komunističke Partije Nemačke (KPD), Socijaldemokrtaske Partije (SPD) i drugih levičarskih, sindikalnih i demokratskih pokreta osnovana je Antifašistička Akcija - militantna grupa koja će se svim sredstvima suprotstavljati nacističkim aktivistima. Iako dobro organizovani i spremni za ulične sukobe, antifašisti tada nisu uspeli da spreče dolazak nacista na vlast putem izbora. Ono što je usledilo, poznato je kao najmračniji deo ljudske istorije. Ipak, organizovani otpor fašistima nastavio je da postoji i nakon godina duge i krvave borbe, fašizam je vojno poražen. Nažalost, posao Antifa još uvek nije gotov. Gde god postoji fašistička pretnja, neophodno je da se organizuju Antifa grupe. Hrabro i dosledno protiv fašizma. Solidarnost je snaga! Antifa, srećan ti 80 rođendan!
Read more...
 
<< Start < Prev 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Next > End >>

Page 141 of 172