Vijesti
Danska - tisuće antifašista stisnutom šakom i "srpom i čekićem" protiv ultra-desničara PDF Print E-mail
Wednesday, 04 April 2012 11:17
Oko 200 do 300 pripadnika ultra - desničarskih skupina iz Velike Britanije, Švedske, Poljske i Njemačke okupilo se na prosvjednom skupu u gradu Aarhus u Danskoj kako bi, prema riječima organizatora,tu formirali antiislamski savez za cijeli kontinent. Prosvjede je organizirala Engleska liga obrane /EDL/ koja tvrdi da žele zaustaviti "islamizaciju Europe". Isti, već viđeni u povijesti, izrazi ksenofobije u Europi, ovaj put imaju za cilj muslimane umjesto Židova.
Read more...
 
Sat povijesti otvorio treće Dane antifašizma na rabu PDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2012 10:35
Satom povijesti za učenike završnih razreda u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa i Osnovnoj školi Ivana Rabljanina započeli su ovogodišnji treći po redu Dani antifašizma na Rabu. Organizator je Udruga antifašista Raba u suradnji s objema rapskim školama i Radio Rabom, a sat povijesti učenicima je održao predsjednik Udruge Ivo Barić.
 
 
Danijel Ivin: Na Bleiburgu nije poginula niti jedna žena ili dijete PDF Print E-mail
Monday, 02 April 2012 20:33
Ivin je nedavno u javnom pismu zatražio od predsjednika Sabora Borisa Šprema da Sabor ne bude pokrovitelj komemoracije na Bleibergu koja građane košta oko 500.000 kuna.
 
‘Predlažem, pošto ima više gubilišta, da se predsjednik dogovori sa slovenskim parlamentom da se obilježje za Bleiburg napravi na jednom mjestu, a ne na Bleiburgu. Ne znam gdje, bilo je više gubilišta, neka stručnjaci razmotre gdje oni koji su nekoga izgubili mogu doći’ – rekao je Ivin.
Read more...
 
Odgovor MUP-a na naše reagiranje povodom rasističkih pojava na sportskim priredbama PDF Print E-mail
Monday, 02 April 2012 18:22
Poštovani, kao što je i navedeno u Vašem dopisu, tijekom utakmica između NK Istra 1961 i GNK Dinamo te HNK Hajduk i NK Istra 1961, prema igraču NK Istre 1961 gospodinu Henri Belieu od strane navijača GNK Dinamo i HNK Hajduk upućeni su neprimjereni povici na način da se "huškanjem" vrijeđalo gospodina Beliea na rasnoj osnovi, što predstavlja protupravno ponašanje sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.
Read more...
 
Odgovor MZOS-a na naše reagiranje povodom rasističkih pojava na sportskim priredbama PDF Print E-mail
Sunday, 01 April 2012 11:50
Nastavno na Vaš dopis, želimo napomenuti kako Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta najoštrije osuđuje svaki oblik vrijeđanja na osnovi bilo kakvog oblika diskriminacije, bilo na temelju rasne, nacionalne ili vjerske pripadnosti. Također želimo napomenuti kako ovo Ministarstvo u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje provodi Akcijski plan za provedbu programa mjera edukacije u borbi protiv nasilja u sportu, na sportskim natjecanjima i izvan njih kroz čitav niz edukacijskih mjera u kojem su djeca i mladi nositelji i/ili aktivni sudionici većine mjera.
Read more...
 
<< Start < Prev 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Next > End >>

Page 145 of 169