Vijesti
Srbija rehabilitira Mihajlovića, uskoro i Nedića - Hrvatska šuti! PDF Print E-mail
Tuesday, 13 March 2012 11:52
"Krv je moje svjetlo i moja tama. Blaženu noć su meni iskopali", uvodni su stihovi iz poeme Jama Ivana Gorana Kovačića, pjesnika kojeg su 13. srpnja 1943. godine ubili četnici, vjerojatno upravo onako kako je opisano u poemi, u istočnoj Bosni, u blizini Foče, i kojem se ni danas ne zna grob. Za grob se ne zna ni četničkom vođi Draži Mihailoviću, kojega će za deset dana, 23. ožujka, Viši sud u Beogradu po svemu sudeći rehabilitirati, a da hrvatski državni vrh ni na koji način neće zbog toga prosvjedovati. Od Nebojše Koharovića, pomoćnika ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, dobili smo informaciju kako prije rehabilitacije nikakvih koraka hrvatske vanjske politike neće biti. Mladi znanstvenik Janko Bekić s Instituta za međunarodne odnose uvjeren je da je takav potez dovoljan razlog za prekid diplomatskih odnosa sa Srbijom!
Read more...
 
Čačićeva usporedba s Gestapom - neprihvatljiva PDF Print E-mail
Monday, 12 March 2012 21:48
ZAGREB U siječnju 2003. godine, nakon jedne slalomske pobjede u Kranjskoj gori, Ivica Kostelić euforično je novinarima izjavio da je »na startu bio spreman poput njemačkog vojnika 22. lipnja 1941«. Kostelićeva usporedba sebe s vojnikom Wehrmachta uoči napada na SSSR izazvala je silno zgražanje javnosti. Danima se moglo čitati komentare o tome kako je, eto, »Kostelić sjajan sportaš, ali mu u glavi čuči mali nacić«. Na kraju godine jedan od najboljih svjetskih skijaša s tom se izjavom plasirao na treće mjesto u rubrici tjednika Feral »Greatest shits of the year«.
Read more...
 
Poruka Vladi RH s godišnje skupštine UABA Grada Rijeke PDF Print E-mail
Sunday, 11 March 2012 22:00
Državi praznici u suvremenom društvu služe za održavanje povijesnih događanja u svijesti stanovništva. Radi se o onim naročito odabranim događajima, povijesnim simbolima, na kojima se zajednica i osniva. Taj povijesni kontinuitet u životu građana, pojačan je time da se na te praznične dane radni dio stanovništva oslobađa od obaveza rada. Tako se pojačava efekt tih simbola, vezujući ih uz osjećaj ugode.
Read more...
 
Druga sjednica Koordinacije zajednica i udruga antifašističkih boraca i antifašista Dalmacije PDF Print E-mail
Friday, 09 March 2012 21:41
Krajem prošlog tjedna u Splitu je održana druga sjednica Koordinacije zajednica i udruga antifašističkih boraca i antifašista Dalmacije, koja je uspostavljena s ciljem unapređenja međusobne suradnje i efikasnosti u djelovanju i ostvarivanju programskih aktivnosti dalmatinskih antifašista. U prvoj godini djelovanja, Koordinaciju vodi Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Dubrovačko-neretvanske županije i njen predsjednik Branko Grošeta.
Read more...
 
Nada Dimić u kulturi sjećanja PDF Print E-mail
Friday, 09 March 2012 10:18
Pozivamo Vas da sudjelujete u programu obilježavanja 70. obljetnice smrti Nade Dimić u Jasenovcu, Obrazovni centar Spomen područja Jasenovac, 18. ožujka 2012., s početkom u 12 sati.
 
Na odavanju počasti ispred spomenika cvijet govore: Ratko Maričić (Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske) i Rada Borić (Centar za ženske studije) 
Read more...
 
<< Start < Prev 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Next > End >>

Page 146 of 166