Vijesti
DEBELA KOSA - Prvi partizanski odred na Kordunu PDF Print E-mail
Thursday, 08 August 2019 19:19

RADE GRIJAKOVIĆ, predsjednik UABA Krnjak - Okupili smo se kod devastiranog spomenika ustanku kako bi obilježili osnivanje prvog partizanskog odreda na Kordunu. Odajemo počast svim žrtvama i svim onima koji su se izborili za jednakost među ljudima.

Read more...
 
BANSKI GRABOVAC - Prva oružana akcije banijskih partizana PDF Print E-mail
Thursday, 08 August 2019 19:18

NENAD RADOŠEVIĆ, predsjednik petrinjskog Gradskog vijeća - Iz godine u godinu uočava se pad posjetilaca obilježavanju obljetnice prve oružane akcije banijskih partizana i grabovačke tragedije ali i sličnih komemoracija i spomena na događaje iz Drugoga svjetskog rata. Nije to drastičan pad, ali je vidljiv.

Read more...
 
SRB – Ustanak naroda Hrvatske PDF Print E-mail
Thursday, 08 August 2019 19:16

MILORAD PUPOVAC, saborski zastupnik - Ustanak je imao i svoje ružno lice, to ne treba niti smijemo prešutjeti. Zato vas sve pozivam da minutom šutnje odamo počast za sve nevine žrtve, one zaslužuju da ih se sjećamo, jer to ljudi sa savješću trebaju činiti.

Read more...
 
ABEZ – Odluka o podizanju oružanog ustanka PDF Print E-mail
Thursday, 08 August 2019 19:14

RATOMIR BOŠNJAK, predsjednik Saveza udruga antifašista Karlovačke županije - Ovo je veliko, historijsko mjesto.

Read more...
 
PRAPOĆE - Prva oblasna konferencija AFŽ-a za Istru PDF Print E-mail
Thursday, 08 August 2019 19:12

EDO JERMAN, predsjednik UABA Buzet - Prva oblasna konferencija AFŽ-a za Istru bila je bez sumnje najmasovnija borbena smotra održana u vrijeme NOR-a u Istri i cijeloj Hrvatskoj. Ta velebna smotra istarskih žena dokazala je herojsku ulogu žena u ratu, bez kojih NOB-a ne bi uspjela, ali isto tako postavila je temelje na kojima se dalje gradila ravnopravnost istarskih žena u društvu.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 150