Povijesne laži Ispis

U Hrvatskoj se već niz godina falsificiraju događaji iz Drugog svjetskog rata. Naime, ovih je dana objavljeno da su u selu Višnjica i na Vagancu, uz vojne počasti, sahranjeni posmrtni ostaci više desetaka osoba, što su ih ubili partizani, odnosno borci NOB-e tijekom Drugog svjetskog rata.

Oni koji o Drugom svjetskom ratu znaju malo ili nimalo takvim se informacijama indoktriniraju da su na ovim prostorima nevine ljude ubijali isključivo partizani, odnosno „komunisti“.

 

Falsifikatori povijesti, kojima se ni na koji način ne suprotstavlja ni službena politika, a uz izdašnu asistenciju velikog dijela katoličkog klera, na sve moguće načine promoviraju rehabilitaciju ustaškog pokreta. Prešućuju se činjenice o nacističkim i fašističkim zločincima, kojima

izvorno pripadaju ustaše, četnici i razne druge fašističke kolaboracionističke vojske. Ako su u Višnjici i na Vagancu pronađeni posmrtni ostaci partizanskih žrtava, je li se itko potrudio da utvrdi u kojim okolnostima su poginuli ti ljudi.


Povijesna je činjenica da su se na Vagancu, kao i u drugim dijelovima Hrvatske, ustaše u službi nacističke Njemačke,borili protiv Narodnooslobodilačke vojske  i da su u tim borbama za tuđe interese izginuli.To se prilikom sahrane posmrtnih ostataka ne spominje!


Dok je Narodnooslobodilačka vojska oslabađala Hrvatsku od okupatora i sprječavala pljačku nacionalnih dobara, ustaše su zdušno pomagali u pljački Hrvatske.


Ta se činjenica zaboravlja, te se partizani , odnosno „komunisrti“ proglašavaju zločincima, a ustaše – pomagači okupatoru u zločinima i plajčki, postaju domoljubima.


Stoga se valja upitati kuda nas vode ti falsifikati? I zašto se prešućuje da hrvatski profašisti silom nastoje Hrvatsku svrstati među poražene zemlje u Drugom svjetskom ratu?Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske