Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske
Odlikovani za zasluge u Drugom svjetskom ratu PDF Print
Wednesday, 31 March 2021 19:52

Predsjednik Republike Bjelorusije Aleksandar Lukašenko odlikovao je, za zasluge u II. svjetskom ratu, medaljom «75 godina oslobođenja Bjelorusije od njemačko-fašističkih osvajača», Antuna (Tonća) Baranovića i Palminu Poljak iz Splita.

opširnije...
 
Corona prosvjedi u Europi PDF Print
Wednesday, 31 March 2021 19:50

Pandemija Corone čvrsto se steže ne samo u europskim zemljama. Unatoč početku cijepljenja, mnoge su vlade nastavile usvajati mjere zaključavanja kako bi suzbile nekontrolirano širenje virusa i tako preopteretile svoje zdravstvene sustave.

opširnije...
 
U Zagrebu šetnja lokacijama povezanima s ustaškim režimom i stradanjima PDF Print
Wednesday, 31 March 2021 19:48

Uoči 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata na ovim prostorima, u Zagrebu je 27. ožujka organizirana šetnja gradskim lokacijama povezanima s ustaškim režimom i stradanjima, te je ocjenjeno da je tema antifašističkog otpora i ustaških zločina zanemarena u hrvatskim školama.

opširnije...
 
Tradicije PDF Print
Wednesday, 31 March 2021 19:40

OBLJETNICA BOLMANSKE BITKE

U skladu sa epidemiološkim mjerama, polaganjem vijenaca izaslanstava udruga antifašističkih boraca iz Hrvatske i Vojvodine te lokalnih tijela vlasti, ispred Spomen obilježja i evociranjem sjećanja, obilježena 76. obljetnica borbi za bolmanski mostobran

opširnije...
 
Vremeplov PDF Print
Wednesday, 31 March 2021 19:37

PLATFORMA NARODNOOSLOBODILAČKOG POKRETA

Na planu neposrednih vojnih i političkih priprema za oružani ustanak i osnivanje oružanih jedinica bitne su vojne i političke odluke CK KPJ (CK KPH), donijete 10. travnja 1941. godine u Zagrebu, po ulasku njemačkih tenkova u grad. Tada je donijeta odluka da se počne s neposrednim pripremama za organiziranje oružanog otpora okupatoru i njegovim pomagačima

opširnije...
 
Ratna kronika PDF Print
Wednesday, 31 March 2021 19:32

RASPAD DRŽAVE I VOJSKE

Agresija na Jugoslaviju otpočela je bez objave rata u nedjelju ujutro, 6. travnja 1941. godine, terorističkim bombardiranjem Beograda. U to vrijeme, Tito se nalazio u svom ilegalnom stanu na području Zagreba. Da je rat otpočeo, saznao je tek u 11 sati od jednog susjeda koji je slušao neku njemačku stanicu, jer je Radio Beograd prekinuo svoje emitiranje još ujutro, odmah nakon bombardiranja

opširnije...
 
Pakao je bila pretvorba a ne samoupravljanje PDF Print
Sunday, 28 March 2021 11:32

Što je HDZ viši, Hrvatska je sve niža. Što je jači i veći Hrvatska je sve slabija i manja.

Hrvatska i danas trpi posljedice hadezeovog pretvorbenog pakla.

Samoupravljanje nije bio loš sistem iako je propao zajedno sa Jugoslavijom. Da se ne radi o lošem sistemu usporedite samo nastalo bogatstvo i javno i privatno u Jugoslaviji od 1960 do 1990., s bogatstvom stvorenim od 1990. do 2020. godine u nekadašnjim republikama“, reći će prvi ministar gospodarstva u demokratskoj vladi Republike Slovenije i bivši rektor Univerziteta u Ljubljani, doktor ekonomskih znanosti Jože Mencinger.

opširnije...
 
Da se ideja nacije ostvari, skinimo maske nacionalistima PDF Print
Tuesday, 23 March 2021 21:19

Prenaglašena stvarnost nikada nije istinita, realna, ali ni humana. Prenaglašavanje ideje nacije rezultira potamnjenjem nacije i njezinom kapitulacijom pred nacionalizmom.

opširnije...
 
Kako se boriti protiv ekstremne desnice u Europi PDF Print
Tuesday, 23 March 2021 21:16

Pod sloganom "Solidarnost, analiza, akcija - Kako se borimo protiv ekstremne desnice", sredinom ožujka održana je konferencija europske ljevice "NO PASARAN". U uvjetima Corone bila je to samo video konferencija. Unatoč tome, interes za konferenciju bio je velik. Govorili su predstavnici lijevih stranaka i stručnjaci iz različitih europskih zemalja, čak i iz Brazila.

opširnije...
 
Hrvatsko pravosuđe je najkorumpiranija grana vlasti PDF Print
Tuesday, 23 March 2021 21:11

BIVŠI predsjednik Vrhovnog suda i bivši glavni državni odvjetnik Krunislav Olujić gostujući u RTL-u Danas govorio je o tome kako bi se slučaj Zdravka Mamića i njegove optužbe za davanje mita sucima mogao odraziti na hrvatsko pravosuđe.

opširnije...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 144