Na čijim temeljima se zasniva Republika Hrvatska? PDF Print E-mail

Povodom europskog dana sjećanja na totalitarne režime 23.kolovoza, najviši predstavnici državne vlasti Hrvatske masovno su pohitali odati počast poraženim ustaškim i domobranskim snagama u II.svjetskom ratu. Žrtvama ustaškog, četničkog, nacističkog i fašističkog režima odala je počast i to samo u Jasenovcu ministrica kulture RH.

 

Prema ponašanju organa vlasti proizlazilo bi da se Ustav RH temelji na zasadama NDH, a ne na zasadama antifašizma.

Evo kako je to izgledalo. Ministar hrvatskih branitelja g. Medved je u Macelju položio vijenac na grob ubijenih ustaša i raznih njihovih trabanata. Ni g. Medved, a izgleda ni nitko iz vrha hrvatske vlasti ne zna da je u šumi Macelj bilo sahranjeno podosta poginulih boraca NOVH. Njima hrvatska državna vlast ne polaže vijence.

 

Predsjednik hrvatskog Sabora, g .Jandroković, bio je na Golom otoku i sv.Grguru.

Na tim otocima su bili zatvori za političke neistomišljenike u vrijeme sukoba sa Staljinom. Metode koje su primjenjivane u preodgoju, ni onda, a ni danas ne opravdavamo.

Međutim, g. Jandroković je izgovorio niz neistina kada je rekao da su vršena masovna ubojstva i mučenja. Ako želi znati istinu, neka pročita objavljena sjećanja zatočenika jer je više primjenjivana psihička, nego fizička tortura. G. Plenković je bio na Mirogoju, ali nije položio cvijeće poginulim borcima NOV! Kome je on to odao počast?

 

Prema ponašanju predsjednika Vlade RH, g. Plenkovića, kao i njegovih ministara, prizlazilo bi da su borci NOVH napali Njemačku i Italiju, kao i velike njihove saveznike ustaše i da su ustaše bile žrtve tih „krvožednih komunista“.

 

ANTIFAŠISTIČKIH BORACA I ANTIFAŠISTA REPUBLIKE HRVATSKE

Pavla Hatza 16, 10 000 Zagreb

tel/fax: 48 39 996, tel: 48 39 998

www.sabh.hr, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

SABA RH