VLAK SJEĆANJA NA AUSCHWITZ 2020 (predprijave) PDF Print E-mail

UABA Grada Opatije već šestu uzastopnu godinu sudjelovat će u međunarodnom projektu Vlak sjećanja na Auschwitz. Organizatori projekta su talijanske udruge civilnog društva iz Lombardije. U charter vlaku ima 700 mjesta od kojih manji broj ustupaju francuskoj udruzi iz Liona i hrvatskoj udruzi iz Opatije. Projekt je namijenjen mladima, prvenstveno školarcima i studentima. Tijekom puta organizirani su predavanja, kružoci, okrugli stolovi i susreti sa žrtvama. Kreće se uvijek u četvrtak, tako da je u nedjelju u Krakowu plenarna evaluacija utisaka.

Program je slijedeći:

26. ožujka 2020 odlazak iz Milana. Povratak 30. ožujka 2020 u Milano. Hrvatska se ekipa uključuje na vlak u Veroni, a polazak je iz Rijeke u 11:00 sati autobusom. Povratak je također preko Verone u Rijeku u 17:00 sati autobusom.

2 spavanja u Krakowu - hoteli 3 zvjezdice. Hrana - puni pansion.

Jedan cijeli dan, uz tradicionalnu svečanost u Auschwitzu + Birkenau.

Cijena po osobi cca 2.500 kuna.

Obzirom na ograničeni broj mjesta, a s obzirom da je do sada uvijek bila veća potražnja od mogućnosti, otvorene su predprijave (do 20. prosinca 2019) : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ; ili 091.2537263 (Suzy).