Nemiri & nesanice / kolumna Drage Pilsela
Spasi, Gospodine, mene Srbina i mene Hrvata! PDF Ispis E-mail
Autor Drago Pilsel   

Glina, ove ulice, ovaj trg, ona zgrada podignuta na temeljima pravoslavne crkve, groblje, možda neke masovne grobnice u okolici, sveto je mjesto, “Mjesto memorije”, mjesto koje treba čuvati i pamtiti, ali pamtiti na zdrav način.

Više...
 
Kujundžićev obračun sa ZAVNOH-om ili kako su mi jebali majku PDF Ispis E-mail
Autor Drago Pilsel   

Naravno da me je zanimala atmosfera, iako sam bio gotovo siguran da neću čuti ništa novo (vrlo pedantno pratim sve što Milan Kujundžić iznosi i kod predstavljanja programa je ponovio sve što je rekao prigodom objave kandidature, samo što je sada imao dosta digresija), pa sam u nedjelju 30. btudenog bio u Maloj dvorani Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski" (jedva 304 sjedišta, a bilo je, vidio sam, praznih stolica) da iz prve ruke saznam kako bi izgledala ta ''Nova Hrvatska'' dr. Milana Kujundžića.

Više...
 
Je li papa Ivan Pavao II., koji je bio antifašist, u Zagrebu ostavio poruku i nama, antifašistima? PDF Ispis E-mail
Autor Drago Pilsel   
Ponedjeljak, 15 Rujan 2014 08:29

Prošlo je 20 godina od epohalnoga govora Ivana Pavla II. na zagrebačkom Hipodromu. To se ne smije preskočiti. Jedna od mojih najvažnijih kolumni u Novome listu, pored onih koje su me u ljeto 1995. pretvorile u prvog novinara koji je opisao hrvatske zločine nakon ''Oluje'', bila je kolumna koju sam posvetio prvoj godišnjici apostolskog pohoda pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj u povodu proslave 900. obljetnice osnutka zagrebačke nadbiskupije, 10. i 11. rujna 1994.

Više...